blank

Doneta Odluka o razrešenju i imenovanju članova Izborne komisije

blank

Prema novom Zakonu o lokalnim izborima, izbornu komisiju u stalnom sastavu čine predsednik, deset članova, zamenik predsednika i deset zamenika članova u jedinici lokalne samouprave koja ima od 100.000 do 500.000 upisanih birača

Na drugoj vanrednoj sednici Skupštine grada Subotice, održanoj juče u Velikoj većnici Gradske kuće, jednoglasno je doneta Odluka o razrešenju i imenovanju predsednika, zamenika predsednika, članova, zamenika članova, sekretara i zamenika sekretara Izborne komisije Grada Subotice u stalnom sastavu.

Povod za održavanje današnje vanredne sednice Skupštine grada Subotice sa ovom, jedinom tačkom dnevnog reda je novi Zakon o lokalnim izborima koji je, nakon usvajanja u Narodnoj skupštini Republike Srbije, 4. februara, stupio na snagu 8. februara.

S obzirom na to da na osnovu novog Zakona o lokalnim izborima sve skupštine opština i gradova u Srbiji imaju obavezu da u roku od sedam dana od stupanja na snagu Zakona, znači do 15. februara, održe sednicu skupštine opštine, odnosno skupštine grada i da imenuju članove, zamenike članova, sekretara i zamenika sekretara Lokalne izborne komisije, danas je održana druga vanredna sednica Skupštine grada Subotice.

Prema novom Zakonu o lokalnim izborima, izbornu komisiju u stalnom sastavu čine predsednik, deset članova, zamenik predsednika i deset zamenika članova u jedinici lokalne samouprave koja ima od 100.000 do 500.000 upisanih birača. Predsednika, članove, zamenika predsednika i zamenike članova izborne komisije imenuje skupština, a sekretara i zamenika sekretara izborne komisije imenuje skupština na predlog predsednika skupštine.

Po novom Zakonu o lokalnoj samoupravi i odbornici koji nisu članovi odborničke grupe imaju pravo na člana ili zamenika člana u izbornoj komisiji.

Subotica.rs

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.