blank

Dr Puleva za pet sati prikupila tri stotine potpisa

blank

Dr Katja Puleva danas je u centru grada prikupljala potpise za peticiju kojom od nadležnih traži da budući direktor subotičke Opšte bolnice bude iz postojećeg kadra ove ustanove. U periodu od 11 do 16 časova, prikupljeno je tri stotine potpisa.

Kako je navela, zadovoljna je brojem prikupljenih potpisa prvog dana peticije, s obzirom na to da je ovu inicijativu najavio tek mali broj medija. Prema njenim rečima, polovina ljudi koja je danas iskazala interesovanje za peticiju nije ni znala da je ovo organizovano.

– Pokrenula sam ovu peticiju sa namerom da narod, koji je veoma nezadovoljan stanjem naše bolnice, dobije mogućnost da izrazi svoje mišljenje. Iza ove peticije ne stoji politička stranka, ne postoji nikakva politika, zato je i moto peticije „Struka iznad politike” – poručila je dr Puleva.

blank

Kako je navela, u javnom obraćanju pokušala je da objasni kakvo je stanje u subotičkoj bolnici u poslednjih pet godina, otkako je došao direktor Puškar iz Novog Sada. Istakla je da je nakon otvorenog pisma dobila veliki broj poziva i mejlova, te da je zavladalo veliko interesovanje za njega, a videlo ga je više od 15.000 ljudi.

– U skorijem periodu trebalo bi da bude raspisan konkurs za direktora subotičke bolnice. Sadašnji direktor, koji je katastrofalno vodio bolnicu prethodnih godina, želi da produži svoj mandat. Cilj ove peticije je da nadležni uzmu u obzir volju građana da bolnicom rukovodi neko od lekara iz ove ustanove. U našoj bolnici ima 198 lekara, sigurno da među njima onih koji imaju moralne i stručne kvalitete, koji bi bolnicu mogli da vode na odgovarajući način – rekla je dr Puleva.

blank

Prema njenim rečima, potpisi će biti predati gradonačelniku Bakiću, jer, uprkos tome što direktora bolnice imenuje Pokrajinska vlada, potrebni su saglasnost i predlog lokalne samouprave za to.

– Čekaćemo njegov odgovor, a spremna sam da idem do najviše instance kako bi se ovom razaranju stalo na kraj. Čak četrnaest specijalista i subspecijalista u prethodnom periodu napustilo je bolnicu – zaključila je doktorka.

blank

Kako je navela, zainteresovani će peticiju moći da potpišu i iduće subote na istom mestu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 14 stepeni Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu prouzrokovati tegobe kod

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.