blank

Dragana Žarevac u Savremenoj galeriji

blank

Savremena galerija Subotica najavila je da će u petak biti organizovan razgovor sa umetnicom Draganom Žarevac, koji će voditi Tamara Kucor, kustoskinja ove ustanove. Razgovor je zakazan za 18 časova.

Kako je navedeno, biće reči o radu Dragane Žarevac, o polazištu i ishodištu njenih performansa i radova, o prevođenju, ali i drugim temama. 

„Dragana Žarevac započela je izlaganje 1979. godine performansima u Studentskom kulturnom centru u Beogradu, kao i u nizu galerijskih prostora bivše Jugoslavije i u inostranstvu. Njen rad karakteriše lični stav o pitanjima od opšteg društvenog značaja. Izlaže video radove i instalacije, crteže i radove u zvuku. Izlagala je, između ostalog, u Kunsthaleu u Beču, Tejt Modern galeriji u Londonu, Centru Žorž Pompidu u Parizu, ZKM-u u Karlsrueu, KunstVerkeu u Berlinu, Art in General u Njujorku i u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu“, naveli su iz Savremene galerije, ističući da je reč o umetnici koja je dobitnica brojnih nagrada.

Kako je navedeno, njena izložba „Odgovor je u prevodu“ otvorena je do subote.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.