blank

Krivični postupci protiv Bunčića ustupljeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu 1. marta 2018. godine

blank

Kako se dogodilo da vršilac dužnosti direktora Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera bude izabran usred krivičnog postupka koji se protiv njega vodi pred Višim sudom u Novom Sadu?

Branko M. Žujović

Osnovno javno tužilaštvo u Subotici obavestilo je danas redakciju portala Subotičke.rs da su u tom tužilaštvu protiv Veselina Bunčića, novoizabranog vršioca dužnosti direktora Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera, vođeni krivični postupci pod brojevima Kt 226/14, Kt 1219/16 i Kt 1269/16, zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja iz člana 359 Krivičnog zakonika.

Ovi predmeti su, kako navodi Osnovno javno tužilaštvo, 1. marta 2018. godine ustupljeni na nadležno postupanje Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije.

Podsetimo, naš portal juče je objavio informaciju da je Bunčić 21. maja ove godine izabran za vršioca dužnosti direktora Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera u Subotici, iako je protiv njega u toku krivični postupak pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg suda u Novim Sadu.

Glavni pretres protiv okrivljenog Bunčića zakazan je za 21. jun u 10 časova, u Višem sudu u Novom Sadu, Bulevar oslobođenja 69.

Nije jasno kako je Bunčić, inače član Srpske napredne stranke, izabran za vršioca dužnosti direktora Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera kada se protiv njega vodi krivični postupak.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.