blank

Nagrada “Doktor Ferenc Bodrogvari” Tamari Kucor i Žoltu Hercegu

blank

Odbornici Skupštine grada danas su, na predlog Komisije za dodelu zvanja i priznanja, odlučili da se za istaknuto delo i zapažena ostvarenja u 2021. godini priznanje „Doktor Ferenc Bodrogvari” dodeli Žoltu Hercegu, režiseru dokumentarnih filmova i Tamari Kucor, istoričarki umetnosti.

Na današnjoj sednici doneta je i Odluka o pokretanju procesa izrade Programa razvoja turizma Grada Subotice za period 2023-2025. godine. Doneto je i Rešenje o razrešenju i imenovanju člana Upravnog odbora ustanove Dečje pozorište, Rešenje o razrešenju i imenovanju člana Upravnog odbora Fondacije „Subotička Sinagoga“, Rešenje o imenovanju člana Upravnog odbora ustanove kulture ART bioskop „Aleksandar Lifka” i Rešenje o izmenama Rešenja o imenovanju članova Saveta za međunacionalne odnose.

Predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint) izjavio je, obraćajući se medijima nakon završetka skupštinskog zasedanja, kako je za konstruktivnu raspravu neophodno baratati činjenicama i podacima koji su tačni, da je dobro što je danas doneta Odluka o pokretanju procesa izrade Programa razvoja turizma grada Subotice za period 2023-2025. godine i da je izvesno da će pruga od Budimpešte do Beograda, kao i pruga od Subotice do Segedina, doneti ogroman benefit našem gradu.

Subotica.rs

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.