blank

Potrebna pomoć za obnovu i uređenje igraonice “Abrakadabra”

blank

Udruženje “ZaJedno”, koje je pod svojim starim nazivom (Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenenim osobama) pre 36 godina osnovalo i otvorilo igraonicu “Abrakadabra”, u Ulici Đure Đakovića, pozvao je preduzeća i pojedince da pomognu obnovu i uređenje ove poznate subotičke igraonice u kojoj, pored dece ometene u razvoju, mogu da koriste i svi ostali subotički mališani.

”Abrakadabra” prati i podržava inkluzivne programe i tu počinju da se susreću, igraju, razmenjuju i prilagođavaju deca i odrasli sa i bez smetnji, tako odjednom igraonica postaje mesto gde različitost ima smisla i svoju svrhu, mesto dečije radosti, stimulacije, maštovitosti.

Zidovi ‘Abrakadabre’ čuvaju tajne upoznavanja, zajedničkih druženja, neke igračke su od upotrebe završile svoj životni vek, ižuljani parket pamti bebe koje su propuzavale i prohodavale, prvo spuštanje niz tobogan… Deca, tinejdžeri, mame, bake i deke i more saradnika, volontera, ljudi dobre volje, svi oni čine smisao bitisanja ‘Abrakadabre’, opravdavaju njeno postojanje i podstiču da se dalje stvara i kreira ovaj čudesni svet zajedništva.

Naša ‘Abrakadabra’ je u najboljim godinama, ali je malo oronula, moramo je malo osvežiti, podmladiti, renovirati. Vlaga se širi, prozori propuštaju prašinu i zvukove, parket pohaban, a igračke traže da odu u zasluženu penziju”, navedeno je u saopštenu Udriženja “ZaJedno”.

Oni koji žele da pomognu rad “Abrakadabre”, mogu da se jave predstavnicima ovog udruženja Snežani Maravić (062 967 01 61) ili Radenku Martiću (065 2 577 516).

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.