blank

Puškar poništio vlastito upozorenje, doktorica Durković ostaje zaposlena u bolnici

blank

Izborila se sa očiglednom nepravdom: dr Jasmina Durković

“Zaposlena se oslobađa disciplinske odgovornosti, jer u prethodnom postupku nije dokazano da je učinila povredu radne obaveze koja joj se stavlja na teret”, naveo je u novom rešenju direktor subotičke bolnice

Branko M. Žujović

Direktor subotičke bolnice Slobodan Puškar rešenjem od šestog maja poništio je vlastito upozorenje doktorici Jasmini Durković, šefici bolničkog kabineta za genetiku, da je povredila radnu obavezu i narušila ugled koleginice Gordane Krtinić, zbog čega joj je pretio otkaz ugovora o radu. Time je potvrđeno pisanje portala Subotičke.rs koji je jedini izvestio o neosnovanim optužbama protiv doktorice Durković.

“Zaposlena se oslobađa disciplinske odgovornosti, jer u prethodnom postupku nije dokazano da je učinila povredu radne obaveze koja joj se stavlja na teret”, naveo je u novom rešenju direktor subotičke bolnice.

Podsetimo, Puškar je 15. aprila pisano upozorio doktoricu Durković da joj, posle više od tri decenije rada u bolnici, preti otkaz zbog toga što je hemijskom olovkom crvene boje, na uputu za patološko-histološku analizu (broj protokola 160/21) koji je izdala, rukom bilo dopisano: “Analiza nije rađena po nalogu dr Krtinić i glavne sestre Anite”. Po sredi je bila patološko-histološka analiza posmrtnih ostataka prerano rođene bebe i preminule bebe para iz Sombora koji je dobio rezultate patološko-histološke analize, ali ne i rezultate genetskih ispitivanja.

blank

Olako optužio koleginicu, pa ustuknuo: Slobodan Puškar

Odmah po prijemu Puškarevog upozorenja da će dobiti otkaz, doktorica Durković se obratila policiji i Osnovnom tužilaštvu koji su ubrzo ustanovili da je sporni tekst na uputu dopisao medicinski laborant iz, kako tužilaštvo navodi, dobrih namera da svi koji dođu u kontakt sa medicinskim materijalom budu upoznati da se radi o kovid-pozitivnom uzorku. Ovu informaciju našoj redakciji je prosledilo Osnovno javno tužilaštvo, uz napomenu da je Opšta bolnica Subotica o svemu ovome obaveštena 27. aprila, što je potvrdio i Puškar u novom rešenju.

Doktorica Durković ni ovoga puta nije želela da komentariše bilo šta za medije, pa ni očiglednu nepravdu koju je pretrpela. Da joj je otkazan ugovor o radu u subotičkoj bolnici, šire područje Vojvodine ostalo bi bez kabineta za genetiku. Ova činjenica čitavom slučaju daje širi društveni, pa i politički značaj.

blank

Gašenje kabineta za genetiku postalo bi ozbiljno društveno i političko pitanje

Subotička bolnica do danas nije odgovorila na pitanja naše redakcije u vezi sa ovim slučajem koji je tek jedna u nizu kontroverzi koje prate rad bolnice poslednjih godina, poput zaposlenja političkog analitičara Branka Raduna, višednevnog ćutanja o prošlogodišnjem prodoru virusa kovid 19 na Odeljenje ginekologije i akušerstva, svečanog otvaranja Centra za vantelesnu oplodnju koji nema dozvolu za rad i pitanja tačnog broja mrtvorođene dece u toj zdravstvenoj ustanovi.

Tokom poslednjih nekoliko godina subotičku bolnicu napustilo je više od dvadeset iskusnih lekara i više desetina medicinskih sestara.

Foto: Printskrin

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Žreb za polufinale Kup-a

U prostorijama Fudbalskog saveza Srbije, na Terazijama, održan je žreb parova polufinala Kupa Srbije za fudbalerke. Parove je izvlačila, uz asistenciju Momčila Marića, komesara za

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.