blank

Stanovnici Male Bosne vape za pijaćom vodom

blank

Vinko Stantić, predsednik Mesne zajednice Mala Bosna, za portal Subotčke.rs izjavio je da problem vodovoda i kanalizacije najviše muči meštane ovog naselja. Kako je istakao, vodovod je u Maloj Bosni izgrađen samodoprinosom, a meštani su sve sami radili, od bušenja bunara do razvlačenja cevi po ulicama. Nakon toga, nadležnost upravljanja i održavanja seoskog vodovoda preuzelo je Javno komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija”. Stantić naglašava da je Vodovod pre godinu i po dana bušio novi bunar, ali da od tada voda u selu više nije za upotrebu.

– Voda je poput mulja. Jednostavno, to je crvenkasto-žućkasta voda, prava katastrofa! Voda nam je neopisiva. Postoje snimci na kojima se vidi crvena voda. Ljudi su nezadovoljni. Kupuju običnu vodu u dućanima. Nije malo izdvajanje svaki dan kupovati flaširanu pijaću vodu, a pritom plaćati vodu iz vodovoda – rekao je Stantić.

blank

Stantić kaže da domaće bunare upotrebljavaju meštani zaseoka Kucura i Kaponje sa okolnim salašima.

– Samo selo Mala Bosna poseduje vodovodni sistem. Od Vodovoda ništa posebno nije bilo obećavano, sem da će izbušiti nov bunar, za koji se ispostavilo da je deset puta gori nego stari. Cevi koje su postavljane pre 40-50 godina su zagađene, pa je zbog toga loša voda u naselju – ističe naš sagovornik.

Ipak, tu nije kraj problemima stanovnika ovog naselja. Iako su svega deset kilometara udaljeni od Subotice i nešto manje kilometara od industrijske zone, Stantić naglašava da mladi odlaze iz Male Bosne jer nemaju osnovne uslove za život.

– Kanalizaciju nemamo nikakvu, to je strašan problem. Septičke jame su zagađene, zasićene, zamašćene i to jednom mesečno mora da se prazni. Proverio sam, u nadležnom ministrarstvu još uvek stoji naš zahtev poslat Evropskom fondu za razvoj sela. Poslat je prošle godine, pre pandemije, a ostao je netaknut Do danas niko taj dokument nije podigao, iako navodno u Evropskom fondu za razvoj sela ima novca kojim bi naši problemi sa vodom bili rešeni – zaključio je Stantić.

YouTube video

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.