blank

U nedelju “Humanitarni bazar” za Leonu Kovač

blank

Neformalna grupa “Naše malo nekome je sve” saopštila je da će u nedelju, 6. marta, u sali Tehničke škole “Ivan Sarić”, od 15 časova prikupoljati novac za lečenje Leone Kovač (2) iz Subotice. Biće to peti “Humanitarni bazar” pomenute neformalne organizacije.

Novac za lečenje male Leone moguće je uplatiti SMS porukom (tekst poruke: 1125, broj: 3030), po ceni od 200 dinara.

Na sajtu Humanitarne fondacije “Budi human” navedeno je da je Leona rođena 28. jula .2020. godine u Subotici. Rođena je prevremeno u 30. gestacijskoj nedelji trudnoće. Zbog nerazvijenosti pluća i ranijeg rođenja prebačena je u Dečiju bolnicu u Novom Sadu.

Nakon nekoliko dana, usled infekcije bolničkom bakterijom i nedostatka kiseonika u mozgu došlo je do komplikacija: sepse, meningitisa, masivnog krvarenja na mozgu, periventrikularne leukomalacije i hidrocefalusa.

Sa dva meseca starosti ugrađen joj je VP šant koji odvodi višak likvora. Zbog raznih komplikacija u bolnici je provela četiri i po meseca.

Nakon izlaska iz bolnice Leona je krenula na fizikalne tretmane i rehabilitaciju. Pomaka na bolje ima, ali nedovoljno.

Sa osam meseci starosti Leona je dobila prvi epileptični napad i dijagnozu epilepsije koja dodatno usporava njen psihomotorni razvoj.

Bez obzira na sve sa čim se suočava, Leona je vesela i nasmejana devojčica koja svakim danom pokazuje koliki je borac. Njena starija sestra željno iščekuje dan kada će se moći igrati sa svojom sestrom.

Da bi napredovala u lečenju potrebna su joj sredstva za specijalističke preglede i dijagnostiku, fizikalne, logopedske i defektološke tretmane, za hipoterapiju, kraniosakralnu terapiju,  Tomatis tretmane, za laboratorijske analize, lekove, suplemente, vitamine, za ortopedska pomagala kao i za putne troškove i smeštaj.

Roditelji nisu u mogućnosti da obezbede sredstva koja su Leoni potrebna za lečenje pa se ovim putem obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu koliko im mogućnosti dozvoljavaju kako bi njihova devojčica rasla zdrava i srećna.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.