blank

U petak počinju Dani pčelarstva

blank

Tradicionalni Dani pčelarstva biće održani 24. put od 24. do 26. septembra, na centralnom gradskom trgu, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije u Gradskoj kući.

U odnosu na prethodne, sajam će ove godine biti skromniji zbog epidemije. Na trgu će se okupiti dvadeset dva izlagača iz cele zemlje, saopštili su Dragoljub Matić i Lazarević iz Udruženja pčelara “Pčela”.

Ova godina je, kako kažu, bila je vrlo skromna i vrlo teška za proizvođače meda. Na konferenciji je istaknuto da je došlo do porasta cena meda od 20 do 50 posto , a najizrazitije poskupljenje je kod bagremovog meda kojeg nema u dovoljnim količinama.

Do drastičnog skoka cena došlo je zbog veoma visoke otkupne cene, jer se med, kako su istakli Matić i Lazarević, značajnim delom izvozi. Građani mogu da očekuju da će na sajmu pravi, kvalitetan bagremov med kupovati po ceni od 1.000 do 1.200 dinara na sajmu, naveli su pčelari.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »
blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 14 stepeni Celzijusa. Osobama sa srčanim obolјenjima i astmatičarima

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.