blank

Veselin Bunčić novi direktor Visoke škole strukovnih studija

blank

Smenjeni direktor Slavoljub Hilčenko tvrdi da je Nenad Kozomora, član Savet škole, od njega tražio da sam podnese ostavku, zato što nije kooperativan sa gradskom upravom. Kozomora demantuje da je od Hilčenka tražio da podnese ostavku

Branko M. Žujović

Slavoljub Hilčenko danas je odlukom Saveta škole, posle nepunih osam meseci mandata, smenjen sa mesta direktora Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera, a na njegovo mesto postavljen je Veselin Bunčić, saznaju Subotičke.rs. Prevagu u izboru Bunčića za vršioca dužnosti direktora odnela su dva glasa zaposlenih u školi.

Hilčenko za naš portal kaže da je po sredi politička igra u kojoj ne želi da učestvuje i da je novom direktoru, za kog tvrdi da nije podesna ličnost za to mesto, čestitao pre glasanja, napustivši sastanak Saveta škole.

– Mene je pre nekoliko dana pozvao Nenad Kozomora, da se nađemo nasamo u obližnjem restoranu. Saopštio mi je tada da gradska uprava, koja inače nije osnivač naše škole, nije zadovoljna mojom kooperativnošću, te da, stoga, nisam odgovarajuća ličnost za direktora – kaže Hilčenko, dodajući da je sve počelo kada je odbio da zaposli sestru novoizabranog direktora na zahtev izvesnog Uroša Lončara, čiji uspeh na studijama nije bio dovoljan za zaposlenje. – Tog trenutka su započeli igru u vezi sa mojom smenom – tvrdi Hilčenko koji ističe da je, mimo njega, kolektiv organizovao peticiju protiv smene direktora koju je potpisalo dve trećine zaposlenih.

Kozomora ne poriče da je Hilčenka zvao da se nađu u restoranu, ali tvrdi da od njega nije tražio da podnese ostavku.

– Kao člana Saveta škole, zanima me da stanje u samoj školi bude dovedeno u red, odnosno da se reši niz problema sa kojima se škola već dugo suočava, među kojima su narušeni međuljudski odnosi i pitanje statuta ove ustanove, budući da, prema slovu statuta, svega nekoliko ljudi može da konkuriše za direktora – rekao je za Subotičke.rs Kozomora.

blank

Veselin Bunčić, novi direktor Visoke škole za obrazovanje vaspitača i trenera

Smenjeni direktor Hilčenko tvrdi da uživa barem dvotrećinsku podršku školskog kolektiva i da je smenjen glasovima takozvanih spoljnih članova, koje delegira svet politike, kojih ima sedam, uz dva glasa iz kolektiva.

– Za nepunih osam meseci, koliko sam bio direktor, uspeli smo da akreditujemo školu za peti, informatički smer. Peti smer nam omogućuje da ostanemo samostalna ustanova, da se ne spajamo sa školama u Kikindi i Sremskoj Mitrovici, o čemu je bilo reči. Uspeli smo i da reakreditujemo smer za medicinske sestre, ali i da postanemo prisutni u Tutinu, gde postoji povećano interesovanje za pomenuti smer, kako bismo znatnije povećali broj studenata. Održali smo međunarodnu konferenciju na kojoj je, u onlajn formatu, učestvovalo 14 zemalja. Dobili smo donaciju iz Kemridža, specijalnu lutku koja je važna za praktične vežbe budućih medicinskih sestara. Uredili smo sve što je bilo potrebno za otvaranje vrtića u kom će buduće vaspitačice pohađati praksu i dogovorili otvaranje sportsko-medicinske gimnazije Davora Štefaneka, čiji bi maturanti odmah mogli da se upišu kod nas, ne menjajući zgradu. Time bismo zaokružili naš sistem, ali to nekome nije odgovaralo.

Savet škole naknadno je danas smenu Hilčenka uvrstio u dnevni red zasednja.

U biografiji novog direktora Veselina Bunčića iz 2019. godine, objavljenoj na stranici Evropskog univerziteta u Distriktu Brčko (BiH), koja obuhvata čak 15 stranica, navedeno je da je, uz naučne radove i brojne sportske uspehe, do tada u prosveti radio 24 godine.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Jak vetar

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 20 stepen Celzijusa. Biometeorološke prilike će biti relativno povolјne

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.