blank

Dveri o slobodi medija i problemima Subotičana

blank

Završen Akva-park, urađena kanalizacija u mesnim zajednicama, završena vodovodna distributivna mreža, novi autobusi prilagođeni invalidima, predlog rešenja za bazen u Dudovoj šumi, javna nabavka za sanaciju Doma Vojske ili pak investiranje u prostor kod druge kasarne samo su neki od problema kojima bi trebalo da se bavi gradonačelnik Stevan Bakić, naveli su iz Gradskog odbora Dveri.

„Na žalost ni ta ni mnoga druga važna pitanja i problemi koje muče građane Subotice ostaju bez odgovora a gradonačelnik se ipak skoro svakodnevno pojavljuje u javnosti”, naveli su iz Dveri.

Iz Dveri smatraju da se Bakić, kao i Vučić, bavi samo populizmom, medijskom propagandom i hvalospevima koji su prilagođeni svakom događaju.

„Subotički mediji su na veliku žalost isti kao i pre pet, šest godina. Zatvoreni za opoziciju. Iako dobijaju sredstva za informisanje građana oni i dalje rade ono što su i radili, dezinformišu građane.

Sve veće medije u Subotici, Dveri su kontaktirale i u razgovoru sa njima, sem dva subotička portala ni jedan drugi medij nije iskazao volju za otvaranjem prema građanima. Lako se moglo zaključiti da njima nije važna istinita informacija već od koga informacija dolazi i da li za tu informaciju dobijaju odgovarajuću nadoknadu”, smatraju Dveri.

Oni takvo ponašanje smatraju organizovanom medijskom zaverom protiv građana Subotice.

„Naravno organizovano je sa vrha lokalne vlasti, gde se prave dogovori koliko kome para ide za informativnu aktivnost ali tako da zadovoljstvo bude obostrano. Jedino što su i mediji i vlast smetnuli sa uma da sredstva koja daju su sredstva iz budžeta grada, koji pune svi građani Subotice a ne samo njihovi partijski članovi”, zaključili su iz Gradskog odbora Dveri i dodali da sve dok građani nemaju pravovremene i istinite informacije i mogućnost da čuju i drugačije mišljenje, neće biti ni slobode medija ni napretka u bilo kojoj oblasti života.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.