blank

Dveri: Pozicija gradonačelnika kao nagrada

Subotičke Dveri saopštile su da je predsednik odborničke grupe SNS –a Stevan Bakić uzvikom “Grande Aleksandre”, kako je navedeno u saopštenju, sugerisao ostalim odbornicima Skupštine grada Subotice da će se za godinu dana svi u skupštinskoj sali obraćati predsedniku sa „Grande Aleksandre“.

“Kakva  god da je bila Bakićeva namera, rezultirala je napredovanjem u stranci i postavljenjem na mesto gradonačelnika Subotice. U svom prvom obraćanju zahvalio je Aleksandru Vučiću na ukazanom poverenju. Propustio je da građanima Subotice otvoreno kaže šta to poverenje nosi sobom. Kao i u drugim gradovima kojima Vučić upravlja preko svojih poslušnika, jasno je kao dan da Subotičanima sleduje pljačka kroz lokalne poreze, angažovanje građevinskih firmi koje su bliske SNS i na kraju slivanje para u centralu SNS-a”, kaže se u saopštenju.

blank
Foto: Dveri

Subotičke Dveri tvrde da su najavljeni prijemi građana kod gradonačelnika sredom dobro zamišljeni, ako to ne bude samo marketinški trik.

“Pre bilo kakavog rešavanja pojedinačnog problema građana bilo bi bolje da se gradonačelnik posveti rešavanja problema svih građana Subotice , a tek posle njihovih pojedinačnih problema, što je obično samo čisti populizam”, navedeno je u saopštenju.

Dveri su Bakiću predložile da se građanima obeća i iskaže nedvosmislen stav da će raditi sve po zakonima Republike Srbije, a u interesu građana Subotice.

“Očekujemo da Stevan Bakić obeća da će voditi  grad u pravcu boljitka za sve građane, da će se obračunati sa kadrovima zaposlenim u javnom sektoru, koji ne znaju da rade svoj posao i sve svoje snage usmeriti da se građanima vrati njihova bolnica, da javne nabavke koje se raspisuju na teritoriji Grada Subotice budu poštene i da se obezbedi svima koji žele, pod ravnopravnim uslovima, da učestvuju, da se u infrastrukturnim radovima krene od potreba građana i naprave prioriteti rada”, poručuju iz Dveri, uz napomenu da prvo na red dolaze voda i kanalizacija za one ulice koje je nemaju, a zatim asfalt i drugo.

Dveri su pozvale Bakića da direktore javnih preduzeća pozove na odgovornost i da sa inspektorima za privredni kriminal, tužilaštvom i sudstvom sedne za sto i zatraži da se ispita  poslovanje svih javnih ustanova za prethodne četiri godine, za vreme  vlasti njegovog kuma Bogdana Labana.

“Dveri mu još predlažu da izvrši proveru kadrova zaposlenih  u Gradskoj kući preko nezavisne komisije sastavljene od istaknutih građana Subotice. Zadatak bi joj bio da oni koji znaju da rade posao i u svom radu se ističu ostanu zaposleni, a sve ostale da uputiti na slobodno tržište rada. Dveri imaju i predlog koji bi pošteni ljudi mogli da budu članovi komisije”, kaže se u saopštenju Dveri.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.