blank

Dveri: Proveriti Karadžićevu imovinu

blank

Gradski odbor Dveri saopštio je da sramna odluka, kako su naveli, takozvane Komisije za dodelu priznanja grada Subotice, kojom je Tomislav Karadžić proglašen za počasnog građanina Grada Subotice, smatrajući ga veoma kontroverznom ličnošću.

„Znaju građani Subotice veoma dobro ko je Tomislav Karadžić, rukovodilac mnogih subotičkih firmi od 29. Novembra, Agros-a kojih više nema. Propale su, a on se posle toga pojavljivao kao uspešan privatnik vlasnik preduzeća Glorija, preduzetnik koji se uspešno bavi sa trgovinom nafte, a mnogi su ga optuživali da je kapital stekao švercom nafte. Bilo je tu sumnji oko preuzimanja lokala u vlasništvu grada, na koje je ukazivala i Verica Grgurević, subotička advokatica. Po navodima akcionara FK Bačka ima udela u oduzimanju tog kluba od njegovih akcionara. Poznata je afera ’bunda’ kad je sa bundom proizvedenom od strane preduzeća ’Železničar’ podmitio sudije”, navedeno je u saopštenju.

Iz Dveri su naveli da je potrebno proveriti imovinu Tomislava Karadžića, zbog, kako su rekli, sumnjivih privatizacija, kao što je to slučaj sa mnogim drugim privatnicima.

„Da se na delu pokaže taj novi Zakon o poreklu imovine. Da grad Subotica dođe do saznanja gde je nestala njegova imovina u vidu poslovnih prostora, ako su bile tačne optužbe od strane Verice Grgurević, da radnici preduzeća u kojima je rukovodio saznaju kako je došlo da im preduzeće propadne”, navedeno je u saopštenju Dveri.

Oni su zaključili da građani Subotice zaslužuju zadovoljenje pravde i istinu, a Tomislav Karadžić, prema njihovim rečima, nagradu u skladu sa zakonom, a ne titulu počasnog građanina Subotice…

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.