blank

Dveri Subotica: Izađi na referendum i kaži ne promeni Ustava

blank

U suprotom, o sudbini države, naroda i građana Republike Srbije odlučivaće evropski komesari, a ne država Srbija i poslanici Narodne skupštine, upozoravaju iz Dveri

Srpski pokret Dveri u Subotici pozvao je građane Subotice i Srbije, nezavisno od njihove političke orijentacije, da izađu na referendum koji je raspisan za 16. januar i glasaju protiv promena Ustava Republike Srbije.

“Ako glasamo i kažemo ne promenama Ustava, izbor sudija i tužilaca će i dalje ostati u nadležnosti poslanika Narodne skupštine Republike Srbije, a ne u rukama nekoliko, od strane Evropske unije (EU), izabranih ljudi.

Promenom ustava u sadašnjoj situaciji otvorila bi se mogućnost da se mnoga bitna pitanja sa kojim se suočava naša zemlja reše bez uticaja Skupštine Republike Srbije već samo uz pomoć i saglasnost mentora iz EU. Takođe, prihvatanje promena ustava bi bio još jedan korak ka smanjenju suvereniteta Republike Srbije, ovaj put u sferi sudstva, ali time bi bio otvoren i put ka daljnjim referendumima u vezi sa kompanijom Rio Tinto kao i u vezi sa promenama ustava i izbacivanja iz Ustava preambule o Kosovu i Metohiji i time direktnog odricanja od dela naše teritorije.

O sudbini države, naroda i građana Republike Srbije bi odlučivali evropski komesari, a ne država Srbija i poslanici Narodne skupštine Republike Srbije. Ne bi se više pitali za naša prirodna bogatstva, za našu prirodu, za ulazak stranih i po strateške ekonomske interese Srbije štetnih kompanija kao što su Rio Tinto i sl. Oni i ostali kolonizatori bi od naše zemlje napravili deponiju, odnosno mesto na kojem nije moguć kvalitetan život.

Promenama Ustava Republike Srbije na dobitku bi bili samo EU i uticajne zapadne zemlje, ali ne i narod i građani Subotice i Srbije.
Zato, pozivamo sve građane Subotice, zbog naše budućnosti i zbog budućnosti naše dece, izađimo 16.januara 2022.godine na birališta i kažimo jasno i glasno NE promeni Ustava Republike Srbije”, navedeno je u saopštenju subotičkih Dveri.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 8 do 23 stepeni Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu imati povolјan uticaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.