blank

Dveri traže odgovornost policije

blank

Gradski odbor Dveri Subotica saopštio je da je oružani sukob između migranata koji se desio u šumi na Makovoj sedmici rezultat politike ove vlasti. Kako su naveli, ona još uvek žmuri na nekontrolisano kretanje migranata i jedina je odgovorna za posledice takve politike. 

“Da je policija radila svoj posao, tada bi onemogućila postojanje tih kriminalnih grupa koje su najvećim delom formirane od kriminalaca sa Bliskog istoka. Tada ne bi prebrojavali ranjene i mrtve migrante, blokirali prilaze subotičkim šumama, širili strah među našim građanima”, naveli su.

Oni izjave gradonačelnika Stevana Bakića, ali i vlasti uopšte, smatraju smešnima.

“Bakić optužuje građane da su se previše približili migrantima. Umesto optužbe građana mogao je zahtevati da se policija odgovornije ponaša prema svojim građanima. Da se kretanje migranata stavi pod kontrolu policije, da prihvatni centri budu jedino mesto gde su smešteni migranti, osobe bez ikakvih dokumenata. Da se ne dešava da roditelji moraju svoju decu da prate i sačekuju prilikom večernjeg izlaska, brinući se za bezbednost svoje dece, jer je naš grad postao nebezbedan”, poručili su.

Kako su naveli, migranti poseduju i automatsko naoružanje, što je, oni tvrde, policija i ranije morala znati, a nije reagovala. Da jeste, kako su naveli, jučerašnji sukob mogao je da bude sprečen. 

“Jedino objašnjenje je da su se pojedini funkcioneri u policiji u dosluhu sa kriminalcima sa Bliskog istoka, što potvrđuju i istraživanja novinara BIRN-a. Dveri u Subotici traže da se subotička policijska uprava stavi pod neku vrstu prinudne uprave, da se ispitaju sva saznanja i svi umešani u nezakonite radnje sudski procesuiraju.

Radi buduće bezbednosti naših građana treba nam profesionalna policija, koja će štititi i obezbediti normalan i bezbedan život svim našim građanima. Zbog nepotpunih informacija o licima koja su povređena, a neki informativni izvori ukazuju da ima i povređenih policajaca, mere koje pod hitno mora da preduzme država moraju biti odgovorne i državničke”, zaključili su u saopštenju.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.