blank

Proizvođačima vina, rakije i piva 60 miliona

blank
Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je danas vinarima i proizvođačima rakije i piva ugovore o sufinansiranju nabavke opreme u ukupnoj vrednosti od 60 miliona dinara.

Na konkursu za sufinansiranje nabavke opreme za proizvodnju vina i rakije podržano 39 proizvođača, sa 50 miliona dinara, dok je novac za opremu dobilo šest malih pivara. Bespovratna sredstva u iznosu od 2 miliona i 160 hiljada dinara dobilo je gazdinstvo “Vitin Fruits” iz Ljutova, dok su subotičke firme “Tandeks” i “Maks-eks” dobile nešto manje od 2 miliona dinara.

Božić je izjavio da su svi koji su podneli validne prijave dobili sredstva, a da je maksimalan iznos po prijavi bio dva miliona dinara.

– Do 50 odsto investicije podržao je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, odnosno 60 odsto za proizvođače mlađe od 40 godina, žene i za one koji rade u otežanim uslovima“, naveo je Božić i dodao da su proizvođači, između ostalog, dobili sredstva za nabavku opreme za fermentaciju, za punjenje boca i nabavku flaša za vino – rekao je Božić.

Foto: Vlada Vojvodine

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 14 stepeni Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu prouzrokovati tegobe kod

Detaljnije »
blank

SUBAK savladao Kikinđane

Subotička basket akademija SUBAK savladala je kao domaćin u okviru 6. kola plej-ofa Druge muške regionalne lige ekipu Velike Kikinde rezultatom 78:58 (12:9, 14:16, 29:20,

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.