blank

Tokom naredne tri godine tramvaj-voz trebalo bi da poveže Segedin i Suboticu

blank

U mađarskom gradu Sentešu predstavljen je prvi tamošnji tramvaj-voz koji bi od jeseni trebalo da prevozi putnike između Segedina i Hodmezovašarhelja. Na ovoj relaciji dnevno putuje desetak hiljada zaposlenih. Ukoliko se ostvare planovi, “tram-trejn” će uskoro stići do Subotice, prenosi RTV Panon.

– Naš novi san je da tramvaj-voz u naredne tri godine poveže Hodmezovašarhelj, Segedin i Suboticu. Time će budućnost ovog regiona i kvalitet života ovdašnjih ljudi biti mnogo uspešniji, produktivniji i bogatiji, nego što je bio pre trideset, pedeset ili sto godina – izjavio je Janoš Lazar, poverenik mađarske vlade za ogledni projekat tramvaj-voza između Hodmezovašarhelja i Segedina.

Prema rečima Janoša Lazara, ova vrsta javnog prevoza omogućava da se od centra Hodmazovašarhelja do Segedina (25 kilometara) stigne za petnaestak minuta udobne vožnje. To ne samo da poboljšava kvalitet života van gradskih centara, već zaposlene zadržava u svojim sredinama, a velika je i značajna pomoć podjednako i mladima i starijima.

Lazar je posebno istakao da je u ovaj projekat uloženo 80 milijardi forinti, a da stanovnici dva grada, kako je navedeno, nisu opterećeni ni jednom forintom.

 

RTV Panon, foto: Šandor Ujvari, MTI

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.