blank

Emisija „Fono i Sofia” prostor za instrumentalnu muziku za decu

blank

Udruženje građana „Klara i Rosa” pozvalo je sve zainteresovane da osmisle i snime instrumentalnu kompoziciju namenjenu deci, bez žanrovskog i melodijskog ograničenja.

Kako su naveli iz udruženja, stvaranjem ovakvih kompozicija deca će biti podstaknuta da u svom umu kreiraju originalne svetove koji nisu verbalno ili vizuelno uslovljeni. Stavljajući fokus na muziku bez glasovnih i verbalnih značenja, deca uče da muziku slušaju aktivno i da je doživljavaju u svojoj čistoj formi.

„Fono i Sofia” biće emisija na Radiju Plac u kojoj će biti emitovane kompozicije nastale kroz ovaj poziv, i prva kompilacija originalne, autorske i instrumentalne muzike za decu kod nas.

Radove treba poslati imejlom na: [email protected], sa podacima o nazivu autora i kompozicije, o izvođačima i korišćenim instrumentima. Potrebno je dostaviti i vizuelni prilog u vidu fotografije autora, likovnog rada ili ilustracije koji ne sme biti vlasništvo drugog autora bez dozvole.

Rok za slanje ističe 12. aprila 2021. godine.

Ovaj poziv je deo projekta „Glas zajednice” u organizaciji Udruženja građana „Klara i Rosa” iz Subotice, uz podršku Nacionalne koalicije za decentralizaciju, Grupe 484 i Fondacije „Jelena Šantić”, kroz program Eu za tebe.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »
blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 14 stepeni Celzijusa. Osobama sa srčanim obolјenjima i astmatičarima

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.