blank

Erika Tot Salai: Građani da podnesu izjašnjenje na opomene pristigle iz Voda Vojvodine

blank

Lokalni ombudsman Grada Subotice, Erika Tot Salai, saopštila je da građanima kojima su prosleđene opomene Voda Vojvodine, za dospele i neizmirene obaveze po osnovu naknade za odvodnjavanje do kraja 2016. godine, predlaže da podnesu izjašnjenje na opomenu, odnosno da zatraže dostavu podataka i rešenja Ministarstva finansija – Poreske uprave i analitičke kartice, u zakonskom roku od 5 dana od dana prijema opomene.

“Na taj način mogu da rasprave sporna pitanja o dospeloj i neizmirenoj naknadi za odvodnjavanje, jer se iz opomene ne može utvrditi koji je pravni osnov za dug, na koje se zemljište odnosi, na koju površinu i za koji period, odnosno da li je potraživanje zastarelo.

U kancelariji lokalnog ombudsmana građani mogu da preuzmu formular izjašnjenja na opomenu, a biće im po potrebi pružena stručna pomoć. Takođe, prijem građana od strane lokalnog ombudsmana i njenih zamenica, nastavlja se u prigradskim mesnim zajednicama, prema utvrđenom rasporedu, pa se građani mogu obratiti lokalnom ombudsmanu i njenim zamenicama po ovom pitanju i u prigradskim mesnim zajednicama”, navedeno je u saopštenju gradskog ombudsmana Erike Tot Salai.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.