blank

Evropska komisija odobrila NIS-u preuzimanje HIP Petrohemije

kompanija nis

Evropska komisija (EK) odobrila je Naftnoj industriji Srbije (NIS) pripajanje HIP Petrohemije iz Pančeva, saopšteno je danas u Briselu.

EK je zaključila da to pripajanje „ne bi izazvalo zabrinutost na tržištu po pitanju konkurencije”.„Komisija je zaključila da predložena akvizicija ne bi izazvala zabrinutost na tržištu po pitanju konkurencije, s obzirom na umerenu kombinovanu tržišnu poziciju kompanija koja je rezultat predložene transakcije”, navodi se u saopštenju EK.

Dodaje se da je HIPP petrohemijska kompanija aktivna u proizvodnji i distribuciji proizvoda kao što su etilen, polietilen i sintetička guma, dok je NIS „vertikalno integrisana energetska kompanija”.

EK je dodala da je ta procedura ispitana u sklopu pojednostavljenog postupka revizije spajanja, prenela je Beta.

Politika

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 14 stepeni Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu prouzrokovati tegobe kod

Detaljnije »
blank

SUBAK savladao Kikinđane

Subotička basket akademija SUBAK savladala je kao domaćin u okviru 6. kola plej-ofa Druge muške regionalne lige ekipu Velike Kikinde rezultatom 78:58 (12:9, 14:16, 29:20,

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.