blank

Fudbal: Spartak upisao važne bodove protiv Novog Pazara

Fudbaleri Spartaka savladali su Novi Pazar rezultatom 2:0 (1:0) na svom terenu u okviru 24. kola Mozzart bet Super lige.

blank
Foto: FK Spartak

Spartak: Dubljanić, Dunđerki (65. Tanasin), Marinković, Bugarin, Shimura, Tumbasović (60′ A.S. Đurasović), Addo (90′ Toševski), Bijelović, Stanić (90′ A.M.Đurasović), Srećković, Hrstić (60′ Rošević).

Novi Pazar: Kljajić, Pešukić, Rubežić, Kurdić, Joksimović (76′ Bogdanovski), Momčilović, Filipović (60′ Stanojević), Mijić, Radovac (60′ Đuričković), Ergelaš (60′ Jović), Majdevac.

Strelci: 1:0 Luka Bijelović (22′), 2:0 Nikola Srećković (86′)

Pred malobrojnom publikom na Gradskom stadionu, fudbaleri Spartaka ostvarili su veoma važnu pobedu. Slavili su plavo-beli golubovi protiv Novog Pazara sa 2:0 golovima Bijelovića i Srećkovića.

Gosti su prvi pripretili i imali su odličnu priliku. Ispred kaznenog prostora lopta je u ruku pogodila Bugarina, zbog čega je dosuđen slobodan udarac. Mijić je izveo slobodan udarac sa oko 17 metara, a odličnom intervencijom Dubljanić je sačuvao svoj gol.

Spartak je pretio preko Shimure, a zatim i Hrstića. Srećković je prošao po desnoj strani, uposlio slobodnog Stanića, međutim Joksimović otklanja opasnost. Nakon šuta Tumbasevića, golman Kljajić je loptu izbacio u korner.

Spartak je do prednosti došao nakon udarca iz ugla. Gosti su izbili loptu koju je Dunđerski vratio u šesnaesterac gde se najbolje snašao Bijelović, te loptu poslao u mrežu za 1:0. Do kraja poluvremena priliku za izjednačenje Novog Pazara propustio je Majdevac čiji je šut odbranio golman Dubljanić.

Na početku drugog poluvremena Novi Pazar je imao blagu inicijativu, ali bez izglednih šansi za pogodak. Spartak je uzvratio u 71. minutu kada se istakao golman Kljajić odbranivši šut Roševiću.

Novi Pazar je u poslednjih petnaestak minuta sve karte bacio u napad.
U samom finišu utakmice Spartak je ipak rešio pitanje pobednika.  Kapiten Srećković je pobegao odbrani gostiju i uspeo da savlada Kljajića i postavi konačan rezultat od 2:0.

Tabela Mozzart bet Super lige:

blank
Foto: Srbijasport

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

SUBAK savladao Kikinđane

Subotička basket akademija SUBAK savladala je kao domaćin u okviru 6. kola plej-ofa Druge muške regionalne lige ekipu Velike Kikinde rezultatom 78:58 (12:9, 14:16, 29:20,

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.