blank

Gabor Sagmajster u pohodu na svoj 15. Dakar reli

blank

Subotičanin Gabor Sagmajster predstavlja jednu od legendi Dakar relija. U novoj godini počinje njegova petnaesta odiseja na najprestižnijem svetskom reliju koji će se voziti u Saudijskoj Arabiji.

Dine i pesak Saudijske Arabije i ove godine će videti šta zna Gabor Sagmajster. Dok ceo svet bude mamurao od Nove godine Gabor će po petnaesti put startovati na Dakaru, na avanturi koja će trajati dvanaest etapa, sve do četrnaestog januara.

„Pobedio sam u šampionatu Srbije ove godine u moto-krosu u seniorskoj konkurenciji, odradio sam ove godine sve treninge, sve pripreme što treba, motor je spreman. Vozim KTM-a kao i prošle godine, četiristopedeset repliku, to je isključivo Dakar motor, to je pravljeno baš za Dakar seriju, za svetski kup“, kaže Sagmajster.

Najvažniji njegov cilj i ove godine biće da se zastava Srbije zaviori na cilju najprestižnijeg i najzahtevnijeg relija na svetu.

„Ko misli da je lako, treba da proba. Ja uživam u tome. Ja sam rođen za to, takoreći, tako kažu. Volim te nenormalne situacije i te teške dane. Tu se dobro snalazim. Ja se nadam, ako bude sve u redu i ove godine ću stići do cilja, a sada na kojem mestu – to od mnogo toga zavisi“, dodaje on.

Ovo će biti jubilarno petnaesto Sagmajsterovo učešće na Dakar reliju i jedini je od svih prijavljenih koji je vozio od 2008. do danas, a prošle godine je zauzeo 17. mesto u svojoj kategoriji, odnosno 60. u konkurenciji svih vozača motocikala.

RTV, Foto: Printskrin

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 2 do 15 stepeni Celzijusa. U toku pre podneva očekivane su

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.