blank

Gimnastika: Nina Šabić na Evropskom prvenstvu u Turskoj

Reprezentacija Srbije uspešno je nastupila na 10. Evropskom prvenstvu u ženskoj i muškoj sportskoj gimnastici, koje je održano u Antaliji. 

blank
Foto: Gimnastički savez Srbije

U ženskoj sportskoj gimnastici, Srbiju su predstavljali Nina Šabić, kao najbolja gimnastičarka Srbije, Miloš Vucelić, kao trener, i Vanja Stojanović, kao sudija. Nina Šabić je učestvovala u višeboju, u kojem je postigla zapaženih 41.798 poena, što joj je omogućilo da osvoji 86. mesto.

Ovo je bilo Ninino prvo evropsko seniorsko prvenstvo, na kojem je svojim dobrim nastupom pokazala ne samo svoj talenat, već i visoki potencijal za budućnost.

U muškoj sportskoj gimnastici, Srbiju su predstavljali Petar Vefić, najbolji višebojac Srbije, Ivan Dejanović, najbolji na vratilu u Srbiji, Vladimir Drakulić, kao trener, i Dejan Dejanović, kao sudija. Petar Vefić je nastupio u višeboju i postigao veoma dobar rezultat od 76.599 poena, što mu je donelo 45. mesto.

Nedostajalo mu je oko 1.5 poena za plasman u finale višeboja, ali je zahvaljujući ovom rezultatu uspeo da se kvalifikuje za predstojeće svetsko prvenstvo u Antverpenu. Ivan Dejanović je nastupio na vratilu, na kojem je ostvario rezultat od 13.166 poena i zauzeo 28. mesto. Nedostajalo mu je manje od 4 desetinke poena za plasman u finale na ovoj spravi.

Srbija je pokazala visok nivo gimnastičarskog znanja i veština, ostvarivši veoma dobre rezultate na ovom prestižnom takmičenju. Naši takmičari su bili veoma blizu plasmana u finale u svojim disciplinama, što je ohrabrujući signal za budućnost. Nadamo se da će naši gimnastičari i gimnastičarka imati više sreće i uspeha na narednim takmičenjima.

Izvor: GSSRB.RS

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.