blank

Glavni pretres u krivičnom postupku protiv direktora Veselina Bunčića zakazan za 15. decembar

blank

Sudeći prema informaciji dobijenoj od Jelene Ostojin, portparolke Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Novom Sadu, glavni pretres u krivičnom postupku KP04-64/20, koji je u toku pred pomenutim sudom protiv Veselina Bunčića, vršioca dužnosti direktora subotičke Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera, biće održan 15. decembra sa početkom u 12 časova.

Naš portal je tokom izbora novog vršioca dužnosti direktora pomenute škole, maja ove godine, objavio da se protiv Bunčića vodi krivični postupak pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg suda u Novom Sadu i javno postavio pitanje Bunčićevog postavljenja za vršioca dužnosti direktora državne obrazovne ustanove u svetlu te činjenice, ne prejudicirajući ishod postupka, ali nikada na to pitanje nije dobio odgovor ni od državnih organa ni od Srpske napredne stranke koja je odigrala ključnu ulogu u njegovom postavljenju na funkciju.

Bunčić je našoj redakciji potom prosledio uverenje ovdašnjeg Osnovnog suda da se protiv njega nigde, pa ni pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg suda u Novom Sadu, ne vodi krivični postupak, ali se pokazalo da ta potvrda ne sadrži istinite informacije.

Ni na tu okolnost niko od nadležnih nije reagovao.

Bunčić je našoj redakciji izjavio i da “unapred zna da će tužba protiv njega u Novom Sadu pasti već 21. juna”, kao da bi takav rasplet retroaktivno mogao da utiče na činjenicu da je u trenutku izbora za vršioca dužnosti direktora državne obrazovne ustanove u svojstvu okrivljenog bio obuhvaćen krivičnim postupkom.

TEKSTOVE OBJAVLJENE U VEZI SA OVOM TEMOM PROČITAJTE OVDE.

Osnovno javno tužilaštvo u Subotici obavestilo je 26. maja našu redakciju da su u tom tužilaštvu protiv Bunčića vođeni krivični postupci (Kt 226/14, Kt 1219/16 i Kt 1269/16), zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotrebe službenog položaja iz člana 359 Krivičnog zakonika.

Ovi predmeti su, kako je navelo Osnovno javno tužilaštvo, 1. marta 2018. godine ustupljeni na nadležno postupanje Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 2 do 15 stepeni Celzijusa. U toku pre podneva očekivane su

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.