blank

Glumica Jelena Mihajlović nova direktorka Drame na srpskom jeziku

blank

Narodno pozorište saopštilo je da je na mesto umetničke direktorke Drame na spskom jeziku postavljena glumica Jelena Mihajlović, kao i da će ansambl ove kuće biti podmlađen dvema novim glumicama: Nikolinom Vujević i Sofijom Mijatović.

Njih dve, sa ostalim članovima ansambla, rade na predstojećoj premijeri “Najnormalniji čovek na svetu”, koju režira mlada rediteljka, inače naša sugrađanka, Milja Mazarak.

“Sofija Mijatović je osnovne studije glume završila na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Ljuboslava Majere, a na master studijama mentor joj je bio Boris Liješević. Iza sebe već ima veliki broj ostvarenih uloga u pozorištu, na filmu i televiziji, kao i značajne nagrade.

Nikolina Vujević takođe je završila studije glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Nikite Milivojevića. Dokazala se ulogama u pozorištu, na filmu i televiziji, a za svoju autorsku monodramu „Nina“, više puta je nagrađivana na festivalima”, navedeno je u saopštenju.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 6 stepeni Celzijusa. Nepovolјna biometeorološka situacija za hronično oboleleosetlјive

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.