blank

„Golubice” zaslužuju više poštovanja

blank

Predsednik ŽFK „Spartak” Zoran Arsić saopštio je danas da je klub takmičarsku sezonu 2020/2021. završio iznad svih očekivanja, osvojivši šampionsku titulu, Nacionalni kup i odigravši kvalifikacije bez poraza. Kako je rekao, nastupile su reforme u klubu, dovedeni su stručnjaci, a mnogo su radili i na promociji i popularizaciji ženskog fudbala.

‒ Ovo je godina u kojoj su nastupile zaista velike reforme kluba. Ovo je klub koji je u momentu saznanja da dolazi novi format Lige šampiona išao u korak s vremenom i povukao nekoliko važnih poteza za budućnost kluba ‒ doveo je više od deset stručnjaka, formirali smo nekoliko stručnih timova, jer smo znali da samo znanjem možemo da se odbranimo, da ne zaostanemo za savremenom Evropom ‒ naveo je Arsić, dodavši da u Spartaku ima skoro 150 devojčica u četiri takmičarske kategorije.

On je naveo da je Spartak najbolje što Srbija ima, te da je ponosan na sve što su igračice uradile i da nema šta da im zameri nakon poraza od Tventea.

‒ Ne postoji režiser ni scenarista koji je mogao da režira ovakav film, kao što je bio finalni meč sa Tventeom. Mi smo znali za njihovu snagu, koliko su moćni, bogati, kakve igračice ima, ali smo i mi u Holandiju otišli sa nadom i verom da možemo da uradimo mnogo više nego što je iko u Srbiji očekivao. Jedino smo mi verovali u senzaciju i bili nadomak nje ‒ kazao je Arsić, nakon što je Spartak izgubio od Tventea, iako je do osamdesetog minuta vodio sa 3:0. Holanđanke su do kraja meča izjednačile na 3:3, a zatim su u produžecima postigle još dva gola.

Kako je naveo, Subotičanke su u meč ušle hrabro i drsko, ali je Holandija ipak zemlja odakle je prvak Evrope u ženskom fudbalu, vicešamion sveta i učesnik Olimpijskih igra, te da su one, tri napadača Tventea, najbolje igračice Holandije.

‒ Ostaju naš ponos i dika. Ponosan sam na ove ljude, ostajemo u kompletnom sastavu što se tiče stručnog štaba, igrača, radimo dalje… Novi format Lige šampiona su pravili bogati i veliki za njih, a da li mi pripadamo tamo, to je pitanje, pre svega, našeg statusa ‒ rekao je, dodavši da su u Holandiju otišli kao prvaci države, a da ih u ime države niko nije pitao ni treba li im šta.

blank

‒ Ne možemo mi sa 4,5 miliona dinara, što nam je dovoljno za mesec i po dana, da budemo ravnopravni sa klubovima koji imaju milionske budžete. Spartaku je neophodno bar 12 miliona dinara za osnovne potrebe ‒ rekao je, poručivši da Spartak zaslužuje više poštovanja i podrške, uzevši u obzir da godinama pobeđuju u državi i Evropi, i da u naš grad dovode Volfzburg, Bajern, Atletiko Madrid…

On se zahvalio Sportskom savezu Subotice, Gradu Subotici, Fudbalskom savezu Srbije, svim pojedincima i Muškom fudbalskom klubu Spartak na podršci i pomoći da na najbolji način reprezentuju grad, pokrajinu i državu.

Iskazao je pak nezadovoljstvo što na sastanak sa predsednikom Skupštine grada Balintom Pastorom čeka već osam meseci, pitavši se ko je uzeo 25 miliona od ovog sporta, čijom odlukom i na koji način rebalansom budžeta to može da se vrati.

‒ Ovo je klub koji ima tradiciju dugu pedeset godina, a mi smo postali prosjaci ovoga grada. Mi kucamo stalno na zatvorena vrata, a kažu da je ovo grad sportova. I jeste. Mi promovišemo sportsku kulturu ‒ zaključio je Arsić, navodeći da je ovo najveći klub koji je ikad vodio, sa najboljim rezultatima i ostvarenjima, te da je ponosan na svakog stručnjaka i igračicu iz tima.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.