blank

Gradi se hotel u Kertvarošu

blank

U Šantićevoj ulici, dva spojena placa koji su nekad pripadali kućama na brojevima 7 i 9, ovih dana su okupirali radnici i građevinske mašine. Do krajnjih granica susednih dvorišta iskopana je rupa u koju je izliven beton za buduću podzemnu garažu iznad koje će biti podignuta još tri nivoa (dva sprata i potkrovlje) budućeg hotela.

Na tabli su, pored crteža, istaknuti podaci o projektantu, investitoru, izvođaču… Rok za izgradnju je dve godine, kvadratura zgrade će biti 2.546 kvadratna metra a u prizemlju je predviđen poslovni prostor (pretpostavimo kafić-restoran).

Osim saznanja da se šire turistički kapaciteti našeg grada, ovo znači i to da Kertvaroš više nije zona porodičnih kuća, kako je to do juče bilo. Planovi se menjaju lako, pa ono što važi danas ne mora da bude na snazi i sutra. Prosečnog građanina počinje da brine to što u ovoj eri investitorkog urbanizma nema garancija da mirna ulica koju je odabrao za život vrlo brzo može da postane zona za biznis, ugostiteljstvo ili visoku gradnju, što znači parkirane automobile na travi, trotaru i kraj života ulice kakav je bio do tada.

Malo dalje od budućeg hotela, u ulici Jovana Mikića koja jeste poslovna zona, u pripremi je nešto novo. Po rečima radnika na gradilištu stara kuća će biti potpuno preuređena u kafić sa terasom a u dvorištu se grade apartmani.

Grad Subotica, Foto: Design Office

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.