blank

Gradonačelnik posetio Miroslava Vidača, učesnika bitke na Košarama

blank

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić posetio je danas četrdesetdvogodišnjeg Subotičanina Miroslava Vidača, koji je učestvovao u bici na Košarama. Bakić je ovom prilikom rekao da je subotička lokalna samouprava u obavezi da podrži i sistemski i pojedinačno sve one koji su bili spremni na najveću žrtvu služeći Srbiji.

‒ Danas smo bili gosti u domu našeg sugrađanina Miroslava Vidača i njegove supruge Elvire. U ovoj čestitoj porodici živi četvoro dece i mi smo došli da im, kao Grad, pomognemo. Želimo ovim putem i da se zahvalimo Miroslavu što je 1999. godine, kao mlad vojnik bio na braniku otadžbine. Služio je na najtežem mestu, na junačkoj karauli Košare, gde je naša vojska zaustavila znatno mnogobrojnijeg neprijatelja. Za taj podvig svoj život je žrtvovalo 108 boraca, među njima i Subotičanin Josip Sič, koga se i u ovoj prilici sa posebnim poštovanjem sećamo ‒ izjavio je gradonačelnik Bakić.

blank

Gradonačelnik je naveo da je Vidaču od posledica ranjavanja život znatno otežan i dodao da će mu Grad Subotica u narednom periodu pomoći da reši zdravstveni problem vezan za nogu u kojoj se i danas nalaze geleri.

Vidač se zahvalio Bakiću na poseti i pomoći, te je naveo da mu je drago što država poslednjih nekoliko godina neguje sećanje na bitku na Košarama i ceni žrtvu koju su borci podneli. Naveo je da živi skromno sa suprugom i četvoro dece na salašu nadomak Subotica i da je ponosan što je učesnik bitke koja je postala simbol odbrane otadžbine.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.