blank

Gradska menadžerka pokrenula problem sa mrtve tačke u vrtiću “Poletarac”

blank
Na jučerašnjem sastanku gradske menadžerke Zagorke Panić sa roditeljima mališana koji pohađaju vrtić “Poletarac” u Ulici Matije Gupca, u čijem je neposrednom susedstvu gradilište, stvari su izgleda pokrenute sa mrtve tačke.

Kako saznajemo od roditelja mališana iz “Poletarca”, juče se razgovaralo o bezbednosti mališana u dvorištu i potkrovlju. Profesor Grković, zadužen za praćenje radova, izložio je zahteve firmi “Bomaks” koja gradi zgradu.

Zaključeno je da je u dvorištu vrtića potrebno dodatno obezbediti šupljine, a mostić za igru biće premešten u unutrašnjost dvorišta, kako bi deca mogla da ga upotrebljavaju.

Investitoru je predloženo da dogradi još jednu ogradu. Procenjeno je da bi dvostruka ograda predstavljala dodatnu zaštitu.

Roditelji su tražili da deca, dok traju radovi, manje borave u dvorištu.

Kada je potkrovlje objekta u pitanju, procenjeno je da jedna od grupa mališana koje se tamo nalaze uskoro neće tamo moći da boravi, zbog izgradnje sprata na susednoj zgradi, pa je predloženo da ta grupa bude izmeštena u trpezariju vrtića. Izmeštanje grupe “Indijanci” biće tema večerašnjeg sastanka sa njihovim roditeljima u “Poletarcu”, zakazanom za 19 časova.

Za preostale dve grupe procenjeno je da su dovoljno udaljene od gradilišta da mogu da ostanu, ali uz uslov da bude podignuta skela širine dva metra koja će se podizati paralelno sa rastom “Bomaksovog” objekta, zatim da se paralelno sa skelom postavi i zaštitna mreža i da prozori budu dodatno zaštićeni, ali tako da mogu da se otvaraju.

Roditelji kažu da su ovo samo predlozi i da još nije potvrđeno da će investitor po njima postupiti.

Grubi radovi na gradilištu do vrtića trebalo bi, kako se na sastanku čulo, da budu okončani do zime.

Na sastanku se razgovaralo i o nedostatku komunikacije sa upravom Naše radosti i uticaju nedostatka komunikacije na saradnju sa roditeljima.

Dogovoreno je da se roditelji jednom nedeljno obaveštavaju o stanju u vezi sa obližnjim gradilištem.

Podsetimo, “Poletarac” je prpoletos bio evakuisan zbog obližnjeg gradilišta.

Foto: M. G.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.