blank

Greška RTV-a u izveštavanju, stav o privremenom prihvatilištu principijelan

blank

Gradske vlasti nisu obećale da će privremeno prihvatilište u Gajevoj raditi tokom cele godine. “Krov nad glavom” smatra da bi trebalo da radi

Združena akcija “Krov nad glavom” osudila je juče zatvaranje privremenog prihvatilišta u Gajevoj ulici, pozvavši se pritom na izveštaj Radiotelevizije Vojvodine od 6. januara, u kom je navedeno da će pomenuto prihvatilište pružati usluge tokom cele godine, što se na kraju pokazalo kao neistinita informacija.

Boris Telečki iz “Krova nad glavom” za Subotičke.rs kaže da je u vesti eksplicitno bilo navedeno da će privatilište biti otvoreno cele godine.

– Naša jučerašnja objava obuhvatila je i skrinšot vesti na koju smo reagovali. Na kraju se ispostavilo da je greškom preneta neistinita informacija. Gradske vlasti nisu obećale da će prihvatilište u Gajevoj raditi cele godine. Bez obzira na ovu grešku Radiotelevizije Vojvodine, naš stav, kao kolektiva koji se bori za pravo na dom,  protiv izvršiotelja i nasilnih deložacija, zalažemo se za osnovno ljudsko pravo na dom i sklonište, naročito u zimskim mesecima – kaže Telečki.

Telečki ističe da grad od sto hiljada stanovnika, kakav je Subotica, može da izdvoji dovoljno finansijskih sredstava da usluga privremenog smeštaja, koja se tiče socijalne zaštite, bude dostupna cele godine.

– Grad bi mogao da se potrudi i napravi jedan strateški okvir u oblasti socijalne zaštite i borbe protiv sitomaštva. Tu bi i republika bila važan činilac. Problemomom siromaštva niko se ne bavi, iako je siromaštvo povećano na nivou grada i države. Imam od 7 do 10 odsto ljudi koj su u apsolutnom siromaštvu. To podrazumeva potpunu egzistencijalnu nesigurnost, prehrambenu i stambenu. Grad može i mora da poveća socijalna izdvajanja sa sadašnjih dva do pet odsto – ističe Telečki.

Foto: Subotičke.rs, arhiva

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Žreb za polufinale Kup-a

U prostorijama Fudbalskog saveza Srbije, na Terazijama, održan je žreb parova polufinala Kupa Srbije za fudbalerke. Parove je izvlačila, uz asistenciju Momčila Marića, komesara za

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.