blank

Hoće li subotičko Narodno pozorište postati republičko?

blank

Potpredsednica vlade i ministarka kulture od gradonačelnika i njegovih saradnika čula da bi trebalo da se definiše hoće li subotičko Narodno pozorište i dalje biti “opštinskog” karaktera ili pokrajinskog ili čak republičkog. Dali je ono što su izvođači radova do sada prikazali bilo “verodostojno”?

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture i informisanja, Maja Gojković, izjavila je danas u Subotici da je sa domaćinima razgovarala o mogućnosti da Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu proceni da li je ono što su izvođači radova na zgradi Narodnog pozorišta prikazali verodostojno i da li ima prostora za smanjenje cene, kako bi se sagledalo koliko je još sredstava neophodno da izdvoji Ministarstvo kulture i informisanja, odnosno Vlada Srbije, a koliko AP Vojvodina i Grad Subotica.

– Svima nam je stalo da vidimo koliko je još sredstava neophodno u ovom trenutku kako bismo ušli u završne građevinske radove, nabavili potrebnu opremu i konačno uživali u predstavama koje neće bili lokalnog značaja zbog ovako velike ustanove u koju svi ulažemo. Krajem novembra prošle godine Republika Srbija je uložila dodatnih 350 miliona dinara, koliko znam i AP Vojvodina, a deset odsto izdvaja i lokalna samouprava. Pored procedure oko javnih nabavki koje su zbog kontrole neophodne da budu takve kakve jesu, jer su to sve državna sredstva, desilo se i nešto nepredviđeno i to na teritoriji cele države, a to je veliki porast cena građevinskog materijala na koje se u vreme kada se raspisivala javna nabavka očigledno nije ni moglo računati – rekla je Maja Gojković.

Ona je dodala da je od gradonačelnika Stevana Bakića i njegovih saradnika čula da bi, kako je navedeno na sajtu Gradske kuće, trebalo da se definiše da li će subotičko Narodno pozorište i dalje biti “opštinskog” karaktera, što, očigledno, po veličini ove investicije i značaju koji će imati neće biti moguće, ili će to biti pokrajinska, možda čak i republička ustanova kulture.

– O tome bi trebalo razmisliti. Tu smo da razgovaramo o svemu, vrata su otvorena – istakla je Maja Gojković.

 

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 2 do 15 stepeni Celzijusa. U toku pre podneva očekivane su

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.