blank

„Hodati Amsterdamom ili Suboticom isti je osećaj” (VIDEO)

YouTube video

Narodno pozorište Subotica publici će se predstaviti još jednom premijerom koja je zakazana za četvrtak, 25. maj.

Po tekstu i rediteljskoj palici Ivana Leo Lema, na scenu će izaći osam subotičkih glumica u predstavi „Kabare Jugoslovenke” u kojoj igraju Kristina Jakovljević, Suzana Vuković, Vesna Kljajić Ristović, Sanja Moravčić, Jelena Mihajlović, Sofija Mijatović, Nikolina Vujević i Monja Medaković Vuksanović, dok je moderetorka Minja Peković.

Po rečima reditelja, predstava je rađena za subotičku publiku „koja je svojim prekrasnim i ponosa vrijednim multikulturalnim identitetom, idealna pozornica za udomit ovakav cabaret u kome se prepliće osam priča iz šest bivših republika i dvije bivše pokrajine”.

Ovo je saradnja između hrvatskog reditelja, rođenog Splićanina Leme, koja traje dugo, a po svemu sudeći nastaviće se i u budućnosti. Subotički ansambl podmladila je glumica Monja Medaković Vuksanović, koja nije krila oduševljenje atmosferom, kako u ansamblu ali i predstavi.

blank

Direktorica drame na srpskom jeziku, glumica u kabareu Jugoslovenke, istakla je koliko je zadovoljstvo raditi na ovakvim projektima, i koliko je rada uloženo u ovakav projekat. Zahteva rad i strpljenje svih zaposlenih u pozorištu i pomera granice na svim nivoima.

Suzana Vuković, naslovna uloga u mnogim predstavama, i u ovoj ima vodeći momenat, ispričala je na pres konferenciji koliko je uživala u radu sa rediteljem sa kojim ima dugogodišnju saradnju.

Kabare je zahtevna forma, pa je tako koreografija poverena Alenu Sestariću, muziku je komponovao Zvonimir Dusper Dus, za scenografiju je odgovorna Vesna Režić, sa asistentkinjom Nikolinom Kuzmić, kostime je radio Marko Marosiuk, a inspicijent i suflerka su Goran Grubišić i Vesna Galešev.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.