blank

Grad: Sugrađanku napali vlasnički psi

blank

Povređena N. P. prepoznala i potpisala zapisnik da joj je upravo pas, koji je u međuvremenu smešten u azil, naneo sve povrede na glavi. Ime i adresa vlasnika su, takođe, poznati – naveo je gradonačelnik

Gradonačelnik Stevan Bakić je u današnjem obraćanju medijima izjavio da su nadležne službe nakon intervencija ustanovile da sugrađanki teže telesne povrede nisu naneli psi lutalice, već vlasnički psi. Bakić je stoga apelovao da vlasnici svoje kućne ljubimce ne puštaju na javni prostor jer osim što krše zakon, time ugrožavaju i živote sugrađana.

– Tužilaštvo prikuplja još podataka u vezi sa ovim slučajem i preduzeće dalje korake. Glavni vinovnik napada na našu sugrađanku je oduzet od svog vlasnika i smešten je u azil za pse. Povređena N. P. ga je prepoznala i potpisala zapisnik da joj je upravo taj pas naneo sve povrede na glavi. Ime i adresa vlasnika su, takođe, poznati – naveo je gradonačelnik.

On je dodao i da je Grad Subotica u januaru ove godine za rad Službe zoohigijene Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo”, u vezi sa rešavanjem problematike vezane za pse lutalice, izdvojio nešto više od dva miliona dinara

Šef Službe zoohigijene Aleksandra Bukvić Eređin navela je da je već po prvom opisu pasa koje su dali radnici suda i autobuske stanice, bilo sumnjivo da su u pitanju lutalice.

blank

– Rekli su nam da je u pitanju nekoliko manjih pasa i jedan nalik na haskija, da je crn, sa različitim očima i šiljastim ušima, što je nama bio signal da je vrlo teško da je u pitanju pas lutalica. U saradnji sa komunalnom milicijom obišli smo kraj i pronašli opisanog psa i oduzeli ga od vlasnika. Tog psa smo i ranije viđali na javnoj površini, ali kada smo pokušali da ga uhvatimo zatekli smo ga u dvorištu bez lanca. To nam je bio pokazatelj da on izlazi napolje. Pas je smešten u Prihvatilište i radi se njegova procena i veterinarska kontrola – izjavila je Bukvić Eređin.

Ona je dodadala da se povređena Subotičanka veoma potresla kada su joj pokazali sliku psa, te da je potvrdila da ju je on napao.

Prema rečima načelnice Komunalne milicije Laure Rajnović Evetović, Komunalna milicija je samo tokom ove godine dobila 250 prijava protiv napada pasa na ulicama Subotice, a izdato je dvadeset prekršajnih naloga.

– Za vođenje psa bez povodca kazna je 8.000, a ukoliko životinja nije vakcinisana i čipovana sankcija za vlasnika je, po prekršajnom nalogu, 5.000 dinara. Nedavno su dva vlasnička staforda na Bajskom putu napala jednu ženu, ali su je, srećom, prolaznici odbranili. Od svih napada pasa koji su se desili ove godine u 98 odsto slučajeva radi se o vlasničkim psima ‒ navela je Laura Rajnović Evetović.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.