blank

Infostud kupio dva koncentratora kiseonika namenjena zaposlenima i članovima njihovih porodica

blank

Kada epidemija mine, uređaji će biti donirani subotičkoj bolnici

Kompanija Infostud kupila je dva koncentratora kiseonika koji će, kako Subotičke.rs saznaju, biti na raspolaganju zaposlenima, ali i članovima njihovih porodica obolelim od kovida 19. Namera kompanije je da na ovaj način sačuva njihovo zdravlje, ukoliko zbog prebukiranosti zdravstvenih ustanova ne budu u mogućnosti da dobiju pravovremenu ili potpunu medicinsku negu.

Reč je o uređajima koji su, praktično, “tri u jedan” koncentrator kiseonika, pulsni oksimetar i inhalator. Za njihovu upotrebu, kako osaznajemo u Infostudu, nije potrebno napredno medicinsko znanje. Prenosivi su i upotrebljivi na svakom mestu, podjednako u bolnicama i u privatnim domaćinstvima. Koriste se kada je obolelom potreban kiseonik usled otežanog disanja.

blank

– Prema rečima medicinskih stručnjaka, sa kojima smo se konsultovali, ovo je koristan uređaj koji je dobro imati u slučaju potrebe za samostalnom upotrebom kiseonika. Uzeli smo ih kako bismo makar malo umanjili brigu zaposlenih o zdravstvenoj zaštiti u slučaju da imaju teže simptome virusa – kaže za Subotičke.rs Petar Stakić, šef komunikacija Infostud grupe.

Stakić je izrazio nadu da zaposleni i članovi njihovih porodica ovaj uređaj ipak neće koristiti i da će svi ostati zdravi, a kako je najavio, kada aktuelna situacija sa virusom prođe koncentratori će biti donirani Subotičkoj bolnici.

Ovo inače ne bi bila prva donacija Infostud grupe bolnici. Od početka pandemije ova kompanija je u više navrata donirala neophodnu medicinsku opremu i sredstva za prevenciju i lečenje virusa.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.