blank

Iskušavanje strpljenja na graničnim prelazima (VIDEO)

YouTube video

Sa prvim julskim danima i početkom godišnjih odmora u Evropi, kreću gužve na graničnim prelazima.

Tada jedan od najvažnijih prelaza sa Republikom Mađarskom postaje pravo usko grlo za ulazak u Srbiju. Svi koji idu put Turske, Grčke, Bugarske, a iz Evropske unije moraju proći na jednom od šest drumskih graničnih prelaza. Trenutno je na Horgošu zatišje, iako sporadično nastaju gužve gde se čeka nekoliko sati.

Oni kojima je granica posao, predviđaju da se gužve tek očekuju, juli bude paklen na granici, i za zaposlene, ali i putnike.

blank
Foto: Subotičke.rs

Za sve putnike, koji su u tranzitu, a biraju Horgoš kao mesto gde će ući u Srbiju, predlaže se da se prvenstveno preko aplikacija koje prate saobraćaj, ili kamera kojih možete naći na AMS obavezno raspitaju kakvo je stanje na državnim granicama, pa shodno tome biraju granične prelaze.

Ne zaboravite da se može čekati nekoliko sati, shodno tome, ponesite dovoljno vode i hrane, izračunajte vreme kada ćete biti na graničnom prelazu, da to eventualno ne bude u najtoplijem delu dana, od 11 do 18 časova, uzevši u obzir i asfalt na prelazu na kome je za nekoliko stepeni toplije, ponesite punjače za telefon i naoružajte se strpljenjem, jer ništa ne iskušava strpljenje kao čekanje nekoliko sati na vreloj granici.

blank
Foto: Subotičke.rs

Trenutno se na Graničnom prelazu Horgoš za ulaz u Srbiju čeka do 45 minuta, a za izlaz oko pola sata. Na graničnom prelazu Kelebija zastoj često prave kamioni, ali putnička vozila ne čekaju prelaz kamiona. Treba napomenuti da smo u razgovoru sa putnicima saznali da se sa mađarske strane na ulazu u zemlju čeka i do tri sata.

Da rezimirano, obavezno ponesite vodu, hranu, strpljenje i proverite aplikacije za promet saobraćaja.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Mogući pljuskovi

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 21 do 30 stepeni Celzijusa. Relativno nepovolјna biometeorološka situacija može uzrokovati

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.