blank

Jasna Jovićević u „Zvucima srca” svira srcem

YouTube video

Jedinstvena Jasna Jovićević, u „Zvucima srca”, kafiću, prostoru za radionicu za osobe sa invaliditetom, održala je mini koncert na spejsdramu, svirajući srcem.

Obojila je u plavo, svojom muzikom, i april mesec koji nam predstoji, koji je svakako u plavim nijansama.

April se u celom svetu sada smatra mesecom autizma, a pokrenuta je i globalna akcija „Light It up Blue” ili Osvetljeno plavim. Svetski dan autizma i podrške roditeljima i osobama sa autizmom je 2. april.

blank

Ceo svet se simbolično toga dana oboji u plavo: u nekim gradovima, od gradskog os, plavih traka, plavih balona, plavih detalja, plave garderobe. Smisao akcije je da svet, na taj jedan dan, mesec i godinu bude u plavom smislu, odnosno, pravom smislu gde će razumeti i dati podršku osobama sa autizmom.

Mi nosimo plavo radi upoznavanja kognitivne različitosti, njenog drugačijeg vrednovanja i promene mentalnih obrazaca u kojima smo zaglavljeni, u ime rasvetljavanja autističnog spektra ili najprostije rečeno: da budemo podrška u plavom.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 15 do 25 stepeni Celzijusa. Biometeorološka situacija imaće nešto povoljniji uticaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.