blank

Javni čas „Kiš” teatra

blank

Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš” najavila je da će u petak biti održan javni čas polaznika pozorišne radionice „Kiš” teatra na srpskom jeziku, nakon tri meseca rada. Javni čas će se održati u prostorijama Fondacije, s početkom u 19 časova.

Radionicu vodi student glume Stefan Orovec iz Subotice, a tom prilikom predstaviće se jedanaest polaznika: Dragana Golić, Helena Savić, Jana Ristović, Jelena Mejić, Jovan Gaćinović, Nataša Tutnjević, Nemanja Dimić, Teodora Pavluković, Vladan Grbić, Vukašin Gavrić i Vuksan Burzan.

„Tokom tromesečne edukacije članovi dramske radionice su se bavili unutrašnjim osećanjima, stvaranjem grupe, te prošli kroz različite vežbe koje služe otvaranju glumca na sceni. Po uzoru na treći semestar glume na Akademiji polaznici su učili kako se gradi lik, pa će u prvom delu Javnog časa stoga prikazati svoje monologe. U drugom delu mladi glumci će nam pokazati sve ono što su naučili na temu odnosa s partnerom, koliko je bitan i kako se gradi. Scene koje su dramatizovali glumci su birali sami i prilagodili ih prostoru u kom će ih igrati. Za drugi deo Javnog časa radioničari su pripremili i zabavne tačke između svake scene”, poručili su iz Fondacije.

Kako su naveli u saopštenju, ulaz je slobodan. Pozvali su sve posetioce da poštuju aktuelne mere zaštite.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

SUBAK savladao Kikinđane

Subotička basket akademija SUBAK savladala je kao domaćin u okviru 6. kola plej-ofa Druge muške regionalne lige ekipu Velike Kikinde rezultatom 78:58 (12:9, 14:16, 29:20,

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.