Jednokratna pomoć ličnim pratiocima i personalnim asistentima

Grad će isplatiti jednokratnu novčanu pomoć ličnim pratiocima i personalnim asistentima koji nisu dobili platu od aprila, jer je račun „Mobilitija”, firme koja ih angažuje, blokiran, potvrdili su iz Sekretarijata za društvene delatnosti za sajt Subotica.com.

Kako je navedeno, iznos jednokratne novčane pomoći nije preciziran, a osamdeset dva lična pratioca i personalna asistenta pomoć bi mogla da očekuje do kraja avgusta.

Podsećamo, lični pratioci i personalni asistenti su krajem juna protestovali ispred Gradske kuće jer nisu dobili platu od aprila, a zatim je Grad Subotica raskinuo ugovor sa „Mobilitijem”, koji je bio angažovan na pružanju ovih usluga i u prošloj godini.

‒ U toku je razmatranje mogućnosti načina raspisivanja novog tendera za pružanje usluga ličnih pratilaca i personalnih asistenata. Grad nije kompetentan da daje preporuke ličnim pratiocima i personalnim asistentima za ostvarivanje njihovih zakonskih prava iz radnog odnosa ‒ poručili su iz Sekretarijata za naš portal.

Podelite vest sa prijateljima:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on vk
Share on telegram
Share on whatsapp

Povezane vesti

Policija će snimati navijače

Subotička policija danas je saopštila da će video-kamerama i foto-aparatima snimati navijače na sutrašnjoj utakmici Spartak – Crvena zvezda (Gradski stadion, 18 časova i 55

Detaljnije »