blank

Jelena Sredanović u Savremenoj galeriji

blank

Savremena galerija Subotica saopštila je da će danas biti održana promocija kataloga i razgovor sa Jelenom Sredanović, umetnicom, kako su naveli, čiji rad je visoko cenjen u najvišim umetničkim krugovima širom sveta. Promocija je zakazana za 18 časova, a razgovor će voditi Jasmina Vidaković, kustoskinja izložbe.

Kako su naveli, razgovor sa umetnicom biće održan u okviru pratećih programa izložbe „Otisak. Matrica. Trenutak.” koja je postavljena u Salonu SGSU, a subotička publika će imati posebnu priliku da sazna neke od tajni umetničke grafike.

Dr umetnosti Jelena Sredanović je vanredni profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu za užu umetničku oblast Grafika. Diplomirala je 2005. godine na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu u klasi prof. Zorana Todovića gde je 2009. godine i magistrirala. Doktorske studije završila je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu školske 2016. godine kod prof. Biljane Vuković.

Izlagala je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu i dobitnik je više nagrada i priznanja.

„Dela Jelene Sredanović se nalaze u znamenitim javnim kolekcijama među kojima se izdvajaju: Muzej Albertina (Beč, Austrija), Nacionalni muzej Kine (Peking, Kina), Vurth muzej (La Rioha, Španija), Bilbaoarte fondacija (Bilbao, Španija), Muzej savremene umetnosti Vojvodine (Novi Sad), Međunarodni grafički likovni centar Ljubljana (Ljubljana, Slovenija), Savremena galerija Subotica (Subotica) i dr.”, poručili su iz Savremene galerije.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 2 do 15 stepeni Celzijusa. U toku pre podneva očekivane su

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.