blank

Josip i prijatelji objavili spot za pesmu „Šta nam mogu godine”

blank

Tamburaš Josip Francišković snimio je sa svojim prijateljima spot za novu pesmu „Šta nam mogu godine”, a kako je naveo za Subotičke.rs, ubrzo nakon što je završio pisanje teksta krajem prošle godine, poželeo je da pesmu snimi na drugačiji način.

‒ Odmah sam smislio sa kojim muzičarima bih želeo da uradim ovaj projekat. To su moje drage kolege, prijatelji i kum iz tri različita tamburaška benda: Miroslav i Marko iz „Rujnih zora”, Ivan iz ansambla „San” i Joso i ja iz ansambla „Biseri” ‒ kazao je Francišković.

Kako je naveo, ideja spota jeste da prikaže ljubav koja, kroz sve generacije, opstaje uprkos vremenu koje prolazi. Tim povodom zahvalio se glumcima Lojziki, Ivanu, Monji, Josipu, Mariji i Marku.

‒ Nakon snimljenog audio-zapisa u studiju „Sinkopa”, počeli su pregovori sa Srđanom Simijanovićem odnosno „Su-videom”, čija je i ideja za radnju u spotu. Dugo je trajalo dok smo pronašli odgovarajuće lokacije za snimanje. Obišli smo celu Suboticu i okolinu, ali smo se na kraju odlučili za jezero Balint, Dudovu šumu i obalu Palićkog jezera ‒ kazao je.

 

blank

Kako je naveo, inspiraciju za pesme inače pronalazi u životu, ljubavi i svakodnevnici, te je istakao da autori-amateri, kako sebe naziva, u svaku pesmu unesu deo sebe i svog života.

‒ Ovo je prvi spot snimljen u ovom sastavu. Skupili smo se drugarski kako bismo snimili ovu pesmu. Za ovih par dana od objave spota reakcije publike su odlične. Dobili smo puno pozitivnih komentara, poruka i pohvala ‒ poručio je Francišković, navodeći da su im reakcije publike dale podstrek da razmišljaju o nekim novim projektima.

‒ Ideje postoje, volja postoji, nadamo se da je ovo samo početak jedne lepe saradnje ‒ zaključio je.

Foto: Printskrin

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.