blank

Kako su nestale sove ušare i zašto su papagaji u Zoološkom vrtu brojani “odokativno”?

blank

Direktorica Sonja Mandić je u razgovoru sa našim urednikom pre dva dana istakla da uz pomoć beogradskog Zoološkog vrta pokušava da ustanovi pravo stanje i da mnogi dokumenti, najverovatnije zbog procedura koje su ponekad složene, nisu do kraja popunjeni

Grupa uzbunjivača iz Zoološkog vrta na Paliću, koja nas je tokom septembra obavestila da lavići u toj ustanovi nisu uginuli zbog nedostatka mleka i neiskustva lavice koja ih je omacila, kako je Zoološki vrt prvobitno odgovorio našoj redakciji, već da su nestali, portalu Subotičke.rs prosledila je tada i audio snimak na kom se bivši direktor ove ustanove, Petar Savić, čuje kako govori da su u Zoološkom vrtu nestale sove ušare, a da su papagaji brojani “odokativno”.

U prvom delu snimka, koji su načinili zaposleni, čuje se glas Petra Savića koji pita zašto se sove ušare hrane u prihvatilištu i nakon toga odmah kaže da je proverio da li su sove obeležene, dodajući da nisu bile obeležene i da ih je neko ukrao.

“Ima posla oko sova ušara. Zašto hranimo sove ušare u prihvatilištu? Posle proverim, nisu obeležene. I neko je ukrao sove ušare”, kaže Savić na snimku koji su načinili zaposleni, želeći, kako kažu, da ukažu na do sada nerazjašnjene slučajeve nestanka jedinki u Zoološkom vrtu.

Savić u nastavku snimka pominje krađu neke službene sveske i konstatuje da je mladunce sove “neko pokupio”.

U drugom delu snimka, Savić govori kako se broj jedinki papagaja brojao “odokativno”, ali da se njihov broj ne podudara sa onim što piše.

“Kad mi je Silvika dao odokativno, Čongor je uzeo odokativno, onda je Gubanji uzeo odokativno, onda smo i tu pisali minimum”, naveo je Petar Savić, pominjući potom, na snimku nerazgovetno, da je broj (izvesno, papagaja) znatno manji od hiljadu i da iznosi oko 450.

Naša redakcija je sa postojanjem snimka upoznala novu direktoricu Zoološkog vrta, kao i sa tvrdnjama uzbunjivača o nestalim životinjama i jajima, te nejasnim i nepopunjenim rubrikama za odredišta na koja su neke životinje isporučene.

Direktorica Sonja Mandić je u razgovoru sa našim urednikom Brankom M. Žujovićm pre dva dana istakla da uz pomoć beogradskog Zoološkog vrta pokušava da ustanovi pravo stanje i da mnogi dokumenti, najverovatnije zbog procedura koje su ponekad složene, nisu do kraja popunjeni.

Bivši direktor Zoološkog vrta Petar Savić nije odgoorio na molbu da govori za naš portal.

Foto: Piksabej

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.