blank

Kod premijerke se uglavnom razgovaralo o ceni suncokreta

blank

“Posle šest sati razgovora, uljari su premijerku i nas obavestili da troškovi prevoza ne bi bili uključeni u cenu suncokreta od 75 dinara koju mi tražimo”, kaže Matković

Prema rečima Miroslava Matkovića, vođe protesta poljoprivrednika u Subotici, koji je juče, kao član delegacije, u Beogradu učestvovao u razgovorima sa premijerkom Anom Brnabić, razgovaralo se uglavnom o ceni suncokreta, dok ostale važne teme, poput proglašavanja elementarne nepogode, troškovima odvodnjavanja, ceni dizela i subvencijama, skoro da nije bilo reči.

Razgovorima u Beogradu prisustvovao je i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

– Posle šest sati razgovora, uljari su premijerku i nas obavestili da troškovi prevoza ne bi bili uključeni u cenu suncokreta od 75 dinara koju mi tražimo. Previše vremena smo potrošili na razgovor o ceni suncokreta. Ostale, takođe važne teme, nismo skoro ni pomenuli. Nije mi jasno ni zbog čega su sve izražavali u evrima. Mi nastavljamo naš protest. Ovom prilikom, želim da uputim izvinjenje građanima Subotice zbog toga što su neki od njih možda imali poteškoća u saobraćaju, zbog našeg protesta. Želim istovremeno da se zahvalim policiji, sa kojom imamo dobru saradnju, a koja je sve vreme korektno radila svoj posao – kaže Matković.

Matković dodaje da poljoprivrednici i dalje od Grada Subotice zahtevaju formiranje komisije koja bi procenila štetu od suše, na osnovu koje bi Skupština grada donela odluku da od Vlade Srbije zatraži proglašenje elementarne nepogode izazvane sušom.

– Nisu samo naši usevi posredi, u ovom slučaju kukuruz i suncokret, ali i druge kulture, već i činjenica da naša stoka neće imati dovoljno hrane. Država nekako treba da reaguje i prihvati naše zahteve, kako bismo svi zajedno prebrodili probleme izazvane sušom – dodaje Matković.

Organizatori će naknadno saopštiti plan današnjeg protesta.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

One response to “Kod premijerke se uglavnom razgovaralo o ceni suncokreta”

  1. Gluplje proteste u životu nisam video. Paorende vođene isključivo ličnom gramzivošću zajebavaju sve građane blokiranjem saobraćaja kao da smo svi krivi što je suša. I sad traže da im država i grad plate ono što nisu osigurali. Samo budala tako nešto može da smisli. Idite, bre, pred onu ustanovu sazidanu u čast čoveka prikucanog za drvo pre 2000 godina i protestujte njegovom ocu koji vedri i oblači (i usput donosi sušu).
    Da paorende nisu prokleto gramzive lepo bi se ko sav normalan svet osigurali … Gladno je to novaca, ‘Oće i jare i pare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 2 do 15 stepeni Celzijusa. U toku pre podneva očekivane su

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.