blank

Komšijski derbi bez golova

blank
Tokom vikenda na Gradskom stadionu u Subotici komšijski derbi osmog kola Superlige Srbije, između Spartaka i TSC Bačka Topola, završen je bez pobednika 0:0.

Nekoliko minuta nakon početka utakmice, gosti su zapretili iz kornera, ali bezuspešno. Pokušao je igrač gostujućeg tima Petar Ratkov da donese radost  svojoj ekipi, ali ga je Mihajlo Ivančević sprečio u toj nameri. Napokon Subotičani preuzimaju inicijativu i približavaju se golu Nenada Filipovića.

U trideset drugom minutu dolazi do prve velike akcije koju je započeo Vladan Vidaković, koji loptu dodaje Lazaru Tufegdžiću, a Tufegdžić zatim prosleđuje Srđanu Hristiću. Plavo-beli su tokom ove akcije bili u najboljoj prilici da dođu do prednosti, ali je Nenad Filipović bio brži od Hristića.

Tokom drugog poluvremena prilike su se smenjivale na obe strane.

U pedesetom minutu igre fauliran je Đuro Zec. Napadač TSC-a je izveo slobodan udarac, ali je lopta završila u živom zidu. Ubrzo nakon toga Dušan Stojiljković je umakao odbrani Spartaka, ali je lopta na sreću domaćina završila pored stative.

Pokušali su “golubovi” da zatresu mrežu gostiju.

Srđan Šćepanović dodao je loptu Tufegdžiću koji je dalje prosledio Nikoli Savkoviću. Nenad Filipović je i ovog puta bio na visini zadatka, pa nije dozvolio domaćinima da zatresu protivničku mrežu. Iako je utakmica bila ispunjena dobrim šansama, rezultat je ostao nerešen, bez golova.

U narednom, devetom kolu Superlige Srbije, Spartak gostuje u Beogradu protiv ekipe Čukaričkog. “Golubovi” trenutno zauzimaju peto mesto na tabeli sa osvojenih dvanaest bodova.

Foto: FK Spartak

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.