blank

Konstituisana Skupština grada

Na konstituvnoj sednici juče su potvrđeni odbornički mandati, izabrani su predsednik Skupštine sa zamenicima, gradonačelnik sa svojim najbližim timom, kao i članovi Gradskog veća.

blank
Foto: Subotičke.rs

Posle četiri sata konstitutivne skupštine na mesto predsednika Skupštine, većinom glasova izabran je Daniel Đivanović, za sekretara izabran je Đula Ladocki, za zamenika predsednika Skupštine je izglasan je Nebojša Crnogorac.

Daniel Đivanović preuzeo je funkciju od dr Balinta Pastora na mestu predsednika i istakao je da će nastaviti sa praksom da sednice budu prvog četvrtka u mesecu:

“Ovaj visoki Dom ću voditi čestito, dostojanstveno. Tražio sam to i od odbornika, da se ponašamo u skladu sa težinom ovog Doma. Podržavam postojanje opozicije, i ako ćemo svi poštovati pravila Poslovnika mislim da neće biti problema. Svi ćemo da uđemo u krvotog sistema”, istakao je Đivanović.

Za zamenika gradonačelnika većinom glasova izabrana je Čila Goli, a novi mandat na mestu prvog čoveka grada dobio je dosadašnji gradonačelnik Stevan Bakić.

“Ovaj grad mnogo volim. Radiću punom snagom i srcem. Radićemo još odgovornije, doveščemo domaće i strane investiture, završićemo započete projekte – rekonstrukciju vrtića, ambulante na Paliću, trim i biciklističke staze. Očekujemo uskoro i otvaranje Narodnog pozorišta, čeka se dozvola MUP-a za protivpožarnu zaštitu. Ono što je meni najvažnije je rekonstrukcija Opšte bolnice Subotica, koja će sigurno trajati bar tri godine, kako bi postala klinički centar. Gledaćemo se naredne četiri godine” – rekao je Bakić poželevši svima puno sreće.

blank
Foto: Subotičke.rs

Na pitanje novinarke Natalije Jakovljević, sa portala Magločistač, da li je istina da će za Dan grada nastupati Jelena Karleuša i koliko će to da košta građane Subotice, Bakić je rekao:

“Ne mogu ja da kažem ništa. To što je Jelena objavila, mora da se aplicira za nastup i da se prođe određena procedura. Ona smatra da će da pobedi, znate da je ona uvek optimistična. Moramo da ispoštujemo proceduru, a onda ćemo da pričamo i o iznosu. Biće kao i kod svih prethodnika” – rekao je Stevan Bakić, novi – stari gradonačelnik.

Kao članovi Gradskog veća izabrani su Marko Marić, za oblast poljoprivrede, Robert Tot za oblast komunalnih delatnosti i razvoja, Hargita Erči, za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje, Nataša Aleksić za oblast sporta i omladine, Đenđi Seleši za socijalnu zaštitu i zdravstvo, Milanka Kostić, kao i do sad, obavljaće poslove iz oblasti obrazovanja i kulture i Hajnalka Bognar Pastor, za poljoprivredu i životnu sredinu, na istoj funkciji kao i do sad.

Odbornici opozicije na nekoliko tačaka imali su primedbe: odbornica Nela Tonković je napomenula da je biografija kandidata dostavljena uoči početka sednice, a Tomislav Stantić je dodao kako po zakonu skupštinski materijal odbornicima mora biti dostavljen pet dana pre sednice. Kritike dosadašnjoj vlasti i, kako smatraju, lošim upravljanjem gradom uputili su odbornici Luka Vučinac i Robert Damjanović Čokić.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 22 do 34 stepeni Celzijusa. Pogoršanje biometeorološke situacije izazvaće pojačanje tegoba

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.