blank

Kviz za podsticanje čitanja „Nije lako kad si mlad”

blank

Gradska biblioteka Subotica saopštila je da počinje Nacionalni kviz za podsticanje čitanja, koji organizuju Biblioteka grada Zagreba, Hrvatski centar za dečju knjigu i Odeljenje za decu i mlade s Medijatekom.

Kako je navedeno, kviz se organizuje u okviru Meseca hrvatske knjige, koji je ove godine posvećen mladima, s obzirom na to da je 2022. godina proglašena Evropskom godinom mladih.

„Tema glasi Generacija K, čime se aludira na postojeće podele generacija, a stavlja naglasak na dva ključna pojma – knjigu i biblioteku. Moto ovogodišnjeg Meseca hrvatske knjige je Misli na sebe – čitaj! U tom duhu Nacionalni kviz za podsticanje čitanja, kao jedan od središnjih programa manifestacije, nosi naziv Nije lako kad si mladporučili su iz biblioteke.

U kvizu mogu da učestvuju đaci viših razreda osnovne škole koji u Subotici i okolini nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku. Da bi učestvovali, treba da pročitaju tri knjige: „Pošta za Li” Elizabete Končić Trlek, „Krive su seka i seka” Zorana Pongrašića, te „Oblak čvoraka” Ivane Šojat, a zatim da popune upitnik koji se nalazi ovde.

Rok za rešavanje onlajn upitika je 25. oktobar, a više informacija dostupno je na zvaničnom sajtu Gradske biblioteke. 

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 14 stepeni Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu prouzrokovati tegobe kod

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.