blank

Mađari rođeni van granica Mađarske ne mogu u SAD bez vize

blank

Sjedinjene Američke Države ukinule su oslobađanje od viza onim mađarskim državljanima koji su rođeni van granica današnje Mađarske, objavio je mađarski dnevnik „Kronika” iz Erdelja, u svom internet izdanju u četvrtak.

Prema ovoj vesti američke vlasti izdaju Elektronski sistem putničke dozvole (ESTA) samo onim mađarskim državljanima koji su rođeni na današnjoj teritoriji Mađarske.

Odluka je doneta još februara prošle godine, ali se promena dugo nije primećivala zbog ograničenja koja su SAD uvele zbog pandemije korona virusa. Građani šengenske zone EU prošle godine mesecima nisu mogli da putuju u SAD.

Vest je sada već objavljena i na sajtu Ministarstva spoljne trgovine i spoljnih poslova Mađarske. Konzularna služba upozorava na uslove putovanja u SAD.

Mađarski državljani koji su rođeni van današnjih granica Mađarske prilikom putovanja u SAD moraju tražiti vizu, i u slučaju da godinama ili čak decenijama žive u Mađarskoj.

GradSubotica

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 14 stepeni Celzijusa. Osobama sa srčanim obolјenjima i astmatičarima

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.