blank

Mađarski pokret na izbore izlazi u Zelenovićevoj koaliciji

blank“Doneli smo odluku o priključivanju ovoj koaliciji jer se radi o novim, kredibilnim licima u politici”, kaže predsednik ovog pokreta Ferenc Ševenj
Mađarski pokret učestvovaće na aprilskim republičkim parlamentarnim izborima u okviru koalicije koju predvodi Nebojša Zelenović – najavio je predsednik ovog pokreta Ferenc Ševenj u emisiji “U fokusu” Televizije Vojvodina.

Prema njegovim rečima, Mađarski pokret je prethodnih meseci imao sastanke sa ostalim opozicionim strankama i organizacijama i na osnovu tih razgovora odlučeno je da se pokret pridruži zeleno-građanskom bloku bivšeg šabačkog gradonačelnika, jer su u tom političkom bloku videli garancije za efikasno predstavljanje i zaštitu interesa mađarske zajednice u Srbiji.

– „Akcija – otvorena građanska platforma”, čiji smo suosnivači već je sklopila sporazum sa ekološkim pokretom Aleksandra Jovanovića Ćute i pri kraju su pregovori sa pokretom “Ne davimo Beograd” o zajedničkoj listi za skupštinske izbore. Doneli smo odluku o priključivanju ovoj koaliciji jer se radi o novim, kredibilnim licima u politici i o jednoj proevropskoj i građanskoj platformi koja će pružiti alternativu i na opozionoj sceni, u odnosu na desničarske stranke i organizacije, ali i prema starim licima u politici kao što su Dragan Đilas i Vuk Jeremić. Na ovoj listi biće i kandidati Mađarskog pokreta, što znači da će vojvođanski Mađari dobiti alternativu u odnosu na provladinu, nekritičku politiku Saveza vojvođanskih Mađara – naveo je Ševenj.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

SUBAK savladao Kikinđane

Subotička basket akademija SUBAK savladala je kao domaćin u okviru 6. kola plej-ofa Druge muške regionalne lige ekipu Velike Kikinde rezultatom 78:58 (12:9, 14:16, 29:20,

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.