blank

Marinika Tepić tvrdi da je država priznala da su huligani jači od nje

blank

“Kao podrška našim LGBT+ građanima koji se bore za svoja prava kroz mirnu šetnju, u subotu ću šetati zajedno sa njima i pozivam sve ljude da ih u tome podržimo, a nasilje i ovaj slom policije i države osudimo”, navela je u saopštenju potpredsednica SSP-a

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP), Marinika Tepić, saopštila je da se, odlukom Ministarstva unutrašnjih poslova da zabrani šetnju u okviru manifestacije “Evroprajd”, država povukla pred huliganima, priznavši, kako tvrdi Marinika Tepić, da su huligani jači od nje.

“Da Vlada Srbije nije u ostavci, ministar Aleksandar Vulin morao bi biti momentalno smenjen. Godinama ga gledamo kako paradira u lažnoj uniformi, kako prisustvuje raznim vežbama, hapšenjima ubeđujući nas da je policija jaka i osposobljena da brani javni red i mir. Današnjom odlukom je to sve demantovao.

Stav Stranke slobode i pravde je jasan – svi naši građani imaju pravo na slobodno izražavanje mišljenja i okupljanje i mirna šetnja Evropajda nije smela da bude zabranjena. Naročito zbog toga što neke druge grupe, koje učesnici Evroprajda ni na koji način ne ugrožavaju, zakazuje paralelnu šetnju i preti.

Kao podrška našim LGBT+ građanima koji se bore za svoja prava kroz mirnu šetnju, u subotu ću šetati zajedno sa njima i pozivam sve ljude da ih u tome podržimo, a nasilje i ovaj slom policije i države osudimo”, navedeno je u saopštenju Marinike Tepić.

Foto: SSP

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.