blank

Maturanti Gimnazije okreću novi list! Kraj srednje škole! (VIDEO)

YouTube video

Svake godine, maturanti subotičke Gimnazije prvi otvore sezonu šetnji, pa tako maj bude u znaku te opijajuće mladosti i lepote.

Svi pamtimo to doba, koje bi sa razlogom trebalo da je najbezbrižnije i najlepše. Ovaj maj nije tako životan, iz nama svima znanih razloga. Promenile su nas tragedije koje su obeležile naše živote, i ostavile duboke ožiljke.

Psihološke i psihičke procene će tek trebati da se urade, a mi sami, na nacionalnom nivou, tragedije ćemo pamtiti kao opomenu da nešto mora da se promeni.

Dok patimo zajedno sa onima koji su ostali bez svoje dece i voljenih, potrebno je da pronađemo snagu i radost i za one koji okreću novi list, donose važne životne odluke. Svojevremeno, grad je odzvanjao od himne svih studenata, i gimnazijalaca: Gaudeamus igitur, iuvenes dum sumus; danas odzvanja od neke druge muzike, ali svakako mladost je radost!

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 15 do 25 stepeni Celzijusa. Biometeorološka situacija imaće nešto povoljniji uticaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.